Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hány éves kortól írnak fel...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Addect kérdése:

Hány éves kortól írnak fel fogamzásgátló tablettát?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokat szeretnék kérni. Olvastam olyanról, hogy 18 éves korig szülői aláírással adnak csak. Ez igaz?

16 éves vagyok és már többször gondolkoztam rajta. Szülői engedély nélkül is írnának fel nekem tablettát?

(1,5 éve vagyok együtt a barátommal, eléggé kitapasztaltuk már, hogy mi a jó a másiknak. Nincs szó alkalmi kalandokról.)

2010. nov. 16. 20:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

El nem tudom képzelni, honnan vesztek ilyen hülyeségeket, hogy pl.nőgyógyászhoz 18 éves kor alatt csak szülővel lehet menni, meg a gyógyszerhez szülői engedély kell stb. NEM KELL. Odamégy, és majd az orvos mérlegeli, hogy szedhetsz-e tablettát. Én nem javasolom egyébként, miért nem jó a koton? Mit akarsz ilyen fiatalon?

DE, akárhogy is, (ezt nem biztos, hogy fogja mondani) a trombózishajlam kiszűrésére kéne egy APC rezisztencia nevű vérvizsgálat. MOndd azt, hogy volt a családban trombózis. Ugyanis a nők egy része (pl. én és csak az én szűk ismeretségi körömből még 2 ember) trombózist kap a a tablettától, mert az kihozza a hajlamot. De előre nem szűrik persze a nőket, minek is. Nem lenne buli, ha 16 évesen átélnél egy mélyvénás trombózist.

2010. nov. 16. 21:08
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, tudok róla, hogy vannak hátrányai. De a mai fogamzásgátló tablettákban egyre inkább meg lehet bízni. Rengeteg fiatal szedi, és miért nem jó a koton?! Mert a tabletta sokkal biztonságosabb. És mert kényelmetlennek érzi a barátom az óvszert. Soha nem várta el, hogy fogamzásgátlót szedjek. Úgy gondolom 16 évesen annyira már nem korai elkezdeni szedni. Inkább fogamzásgátlás, mint egy nem kívánt terhesség. Természetesen az orvossal megbeszélnék minden fontosat, tudom, hogy mik azok, amikre esetleg nekem kell kitérnem - ha ő nem teszi. Csak tudni szerettem volna, hogy adhat-e fogamzásgátlót szülői alárírás nélkül?! és Köszönöm a választ :)
2010. nov. 16. 21:15
 3/11 anonim ***** válasza:

Én arról tudok, hogy a mentstruációt is fogamzásgátlóval állítják be fiatal lányoknál, bár mondjuk az védekezésre nem jó.

23/L

2010. nov. 17. 08:27
 4/11 anonim ***** válasza:

De igen, mindenféle fogamzásgátló jó védekezésre. Csak nem mindegyiket lehet minden esetben felírni.

Kérdező, fel fogják írni neked szülői engedély nélkül, ha nincs egészségügyi akadálya. Fiatalabbaknak is felírják indokolt esetben, sokkal jobb, mint az abortusz. Feltétel: hogy elég fejlett legyen a méhed.

Viszont 3 havi adagot írnak egyben, egy dobozban kell kiváltani, ez kb. 6-7 ezer Ft. Ha a szüleid nem tudnak róla, miből fizeted ki?

2010. nov. 17. 15:32
 5/11 A kérdező kommentje:
és milyen vizsgálatokon kell majd végig menjek? kb. mire számítsak? :)
2010. nov. 18. 15:55
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem vér és vizeletvizsgálat volt mikor felirattam
2010. nov. 18. 16:43
 7/11 A kérdező kommentje:
és 16 évesnek iratnak fel? (Beállt a menszeszem.) Sokan mondják, hogy szülői alárírás nélkül nem... 18 éves korig. Ez igaz? Felírnának nekem?
2010. nov. 18. 18:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha elég érett a méhed, és a petefészked akkor igen. Előtte vér és vizeletvizsgálatra fognak küldeni. Egyébként felírják szülői aláírás nélkül is, főleg ha felnőtt nőgyógyászhoz mész. De a szüleidnek nem ártana elmondani, egyrészt sokba kerül (3 havi adag 5-7000 Ft), és ha bármi történik veled, ami miatt kórházba kerülsz, akkor fontos bejelenteni, hogy fogamzásgátlót szedsz.
2010. nov. 18. 18:18
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
hááát szerintem ne irass fel:\ ha a srác nagyon kényelmetlennek érzi a gumit akkor használjatok spermaölőt és lehetőleg ne élvezzen beléd, az úgy biztonságos. nem érdemes a szervezeted hormonnal terherlni...bár nem tudom milyen rendszeresen csináljátok, de szüleid mindenképp avasd be! én is anno ebben a cipőben jártam, de akkor még nem tudták hogy beteg vagyok...és ha nem szólok anyámnak most nagy bajban lennék :(
2010. nov. 18. 19:04
 10/11 anonim ***** válasza:
56%

Ismerős helyzet... :)

én 15 vagyok, anyum nem tud róla. elmentem orvoshoz(de pont megvolt) ezért meg se vizsgált, felírta és kész ennyi. nem is kérdezett

és Jangee-t kaptam és most kezdtem majd a 3.levelet :)

2010. nov. 18. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!