Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves kortól írnak fel fogamzásgátló tablettát?
Tapasztalatokat szeretnék kérni. Olvastam olyanról, hogy 18 éves korig szülői aláírással adnak csak. Ez igaz?
16 éves vagyok és már többször gondolkoztam rajta. Szülői engedély nélkül is írnának fel nekem tablettát?
(1,5 éve vagyok együtt a barátommal, eléggé kitapasztaltuk már, hogy mi a jó a másiknak. Nincs szó alkalmi kalandokról.)

El nem tudom képzelni, honnan vesztek ilyen hülyeségeket, hogy pl.nőgyógyászhoz 18 éves kor alatt csak szülővel lehet menni, meg a gyógyszerhez szülői engedély kell stb. NEM KELL. Odamégy, és majd az orvos mérlegeli, hogy szedhetsz-e tablettát. Én nem javasolom egyébként, miért nem jó a koton? Mit akarsz ilyen fiatalon?
DE, akárhogy is, (ezt nem biztos, hogy fogja mondani) a trombózishajlam kiszűrésére kéne egy APC rezisztencia nevű vérvizsgálat. MOndd azt, hogy volt a családban trombózis. Ugyanis a nők egy része (pl. én és csak az én szűk ismeretségi körömből még 2 ember) trombózist kap a a tablettától, mert az kihozza a hajlamot. De előre nem szűrik persze a nőket, minek is. Nem lenne buli, ha 16 évesen átélnél egy mélyvénás trombózist.

Én arról tudok, hogy a mentstruációt is fogamzásgátlóval állítják be fiatal lányoknál, bár mondjuk az védekezésre nem jó.
23/L

De igen, mindenféle fogamzásgátló jó védekezésre. Csak nem mindegyiket lehet minden esetben felírni.
Kérdező, fel fogják írni neked szülői engedély nélkül, ha nincs egészségügyi akadálya. Fiatalabbaknak is felírják indokolt esetben, sokkal jobb, mint az abortusz. Feltétel: hogy elég fejlett legyen a méhed.
Viszont 3 havi adagot írnak egyben, egy dobozban kell kiváltani, ez kb. 6-7 ezer Ft. Ha a szüleid nem tudnak róla, miből fizeted ki?

Ismerős helyzet... :)
én 15 vagyok, anyum nem tud róla. elmentem orvoshoz(de pont megvolt) ezért meg se vizsgált, felírta és kész ennyi. nem is kérdezett
és Jangee-t kaptam és most kezdtem majd a 3.levelet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!