Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Cypromix, fogamzásgátlót szedek. Most tartok a második levél 7. szeménél. Mivel a betegtájékoztatóban benne van, hogy a menstruáció első napjától szedve azonnali védettséget nyújt, ezért két hét után már lefeküdtem a barátommal. Hiba volt?
én is most szedek először gyógyszert,de nekem nem okozott betartanom (eddig) a pontosságot. most a 3.levél első hetén volt rá példa hogy 2 órát késtem.
Az én gyógyszerem (Yasminelle) betegtájékoztatóján az áll hogyha kicsusztam a 12 órából akkor mielőbb pótoljam és akkor 2 hétig szükség van egyéb védekezésre is (óvszer). Igen, igaz hogy az első héten már véd, én az első hét hétvégéjén feküdtem le a barátommal és minden oké. nem volt hiba. de próbáld meg megjegyezni hogy mindennap kell szedni és lehetőleg ugyan abban az időben :)
akk talán állits be a telefonodon emlékeztetöt minden napra és ugy nem fogod elfelejteni mert nem tesz jót ha össze vissza szeded.
amugy meg h kicsúsztál a 12 órából csökkent a tabi hatása. nem célszerü ezzel játszadozni
Tartanék a terhességtől.Főleg azért,mert a második levél első hetében felejtetted el bevenni a tablettát és a 12 órából is kicsúsztál.
Ezt írja az első héten kihagyott tablettára:
"Ha a mulasztás előtti héten szexuális együttlétre került sor, tudomásul kell vennie, hogy a terhesség kockázata fennáll. Ebben az esetben forduljon orvosához."
Most nem tehetsz mást,mint vársz,tesztet csinálsz vagy elmész orvoshoz és sűrűn imádkozol,hogy ne legyen baba.Ha nem lett,akkor beállítod a mobilod ébresztőre és tudatosítod magadban,hogy szexuális életet élsz és ehhez hozzátartozik a felelősség is és jobb nem játszani az életeddel.Ha érzed a kockázat súlyát,kevésbé fogod elfelejteni,hisz tudod mi a tét.
Ennél a levélnél óvszerrel is védekeznék.
De amúgy ha a következő levélnél sem sikerül normális beszedned a gyógyszert, akkor védekezz máshogy.
Bár gondolom (remélem), nem csak fogamzásgátlásra szeded ezt a gyógyszert, ugyanis nem arra való elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!