Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menstruáció időpontjának megváltoztatása?
Stodette nevű gyógyszert szedek. Megszeretném változtatni a menstruációm időpontját. Eddig mindig szombaton jött meg, de azt szeretném, ha vasárnap jönne meg.
Nem igazán világos számomra, amit a tájékoztató ír.
Valaki tudna nekem segíteni?
Köszönöm
Megbontasz egy másik levelet, és amikor plusz egy tablettát veszelbe.
Tehát egy hónapban nem 21-et, hanemutána egy másik levélből mégegyet.
A begbontott levelet tedd el, jó lesz máskor, ha eltolni, vagy pótolni kell
Leírom mit ír a betegtájékoztató:
"Ha más napra szeretné áthelyezni a menstruáció kezdetének napját, rövidítse le( sohase hosszabbítsa) a gyógyszerszünetet. Tegyük fel, hogy általában pénteken kezdődik a havi vérzés, Ön azonban azt szeretné, ha inkább kedden (vagyis 3 nappal korábban jelentkezne). Ennek érdekében kezdje 3 nappal korábban a következő csomag gyógyszereinek szedését. "
Ennek alapján nekem hogyan kéne szednem? Még mindig nem értem...
Mert a betegtájékoztató csak azt írja le, hogy mit csinálj akkor, ha ELŐRÉBB szeretnéd hozni. Mivel a gyógyszerszünetet nem lehet lerövidíteni, ezért nem tudsz mit csinálni. Legalábbis a tájékoztató szerint.
(Tulajdonképpen ahhoz, hogy vasárnap jöjjön meg szombat helyett, 6 nappal kellene előrébb hozni - mivel az eltolás nem működik)
Szerintem kérdezd meg az orvosod, nincs-e olyan módszer, amit a tájékoztató nem ír.
Utolsó vagyok. Egyébként szerintem is az a járható út, amit az első mondott.
Egy nappal több gyógyszert szedsz be (a 22. tabit egy másik csomagból), majd ugyanúgy megtartod a 7 napos szünetet. A csomagot pedig elrakod tartaléknak, hátha egyszer jó lesz (pl ha hányás miatt pótolni kell).
Első vagyok.
Nem tudom, melyik nap szeded be az utolsó szemet, de ha az pl. kedd, akkor a másik levélből még egyet vegyél be szerdán,és úgy tarts 7 nap szünetet, és akkor eddig ha szerdán kezdted a levelet, akkor most csütörtökön fogod.
Írd meg, melyik nap esedékes az utolsó szem bevétele, és ha így sem írható, megírom pontosan
19:08-as
HA egy nappal később veszi be, nem kedden, hanem szerdán, akkor már nem 7 hanem 8 nap szünet van, olyan,mintha egy szemet kihagyott volna (azaz a legelsőt kihagyta, így oda a védettség.)
Pont az van írva a tájékoztatóban, hogy 7 napnál több szünetet nem szabad hagyni, de kevesebbet igen. (3-4 nap szünet mindenképpen kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!