Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Menstruáció időpontjának...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menstruáció időpontjának megváltoztatása?

Figyelt kérdés

Stodette nevű gyógyszert szedek. Megszeretném változtatni a menstruációm időpontját. Eddig mindig szombaton jött meg, de azt szeretném, ha vasárnap jönne meg.

Nem igazán világos számomra, amit a tájékoztató ír.

Valaki tudna nekem segíteni?

Köszönöm

2010. okt. 27. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:

Megbontasz egy másik levelet, és amikor plusz egy tablettát veszelbe.

Tehát egy hónapban nem 21-et, hanemutána egy másik levélből mégegyet.

A begbontott levelet tedd el, jó lesz máskor, ha eltolni, vagy pótolni kell

2010. okt. 27. 19:41
 2/10 A kérdező kommentje:

Leírom mit ír a betegtájékoztató:

"Ha más napra szeretné áthelyezni a menstruáció kezdetének napját, rövidítse le( sohase hosszabbítsa) a gyógyszerszünetet. Tegyük fel, hogy általában pénteken kezdődik a havi vérzés, Ön azonban azt szeretné, ha inkább kedden (vagyis 3 nappal korábban jelentkezne). Ennek érdekében kezdje 3 nappal korábban a következő csomag gyógyszereinek szedését. "

Ennek alapján nekem hogyan kéne szednem? Még mindig nem értem...

2010. okt. 27. 19:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Én azért vigyáznék ezzel. Eddig egyszer akartam eltolni a mensit, én akkor úgy csináltam, hogy az egész következő levelet beszedtem rendesen, mivel az orvos azt mondta, így csináljam. Tehát lényegében kihagytam egy egyhetes szünetet. Csakhogy ezután először nem jött meg, és már bepánikoltam, hogy terhes lettem gyógyszer mellett, de aztán 3 nappal később megjött. Csak annyi akart a lényeg lenni, hogy eltoltam ugyan, de utána késett is... Nem tudom, egyetlen szemnek lehet e ilyen hatása. Amúgy nekem pl. magától is el szokott tolódni egy napot, általában vasárnap jön meg, de ha elé rendszertelenül veszem be pl. alapból 7kor, de abban a hónapban 7 és 10 között összevissza, akkor utána hétfőn jön meg...
2010. okt. 27. 19:58
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez azt jelenti,hogy a levelet 1 nappal később kezded el szedni!Mindenképp be kell tartani,hogy 21 tablettát szedsz be és nem 22-t!Tehát elcsúsztatod egy nappal!Pl: nem kedden szeded be hanem szerdán!
2010. okt. 27. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
59%

Mert a betegtájékoztató csak azt írja le, hogy mit csinálj akkor, ha ELŐRÉBB szeretnéd hozni. Mivel a gyógyszerszünetet nem lehet lerövidíteni, ezért nem tudsz mit csinálni. Legalábbis a tájékoztató szerint.

(Tulajdonképpen ahhoz, hogy vasárnap jöjjön meg szombat helyett, 6 nappal kellene előrébb hozni - mivel az eltolás nem működik)

Szerintem kérdezd meg az orvosod, nincs-e olyan módszer, amit a tájékoztató nem ír.

2010. okt. 27. 23:10
 6/10 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó vagyok. Egyébként szerintem is az a járható út, amit az első mondott.

Egy nappal több gyógyszert szedsz be (a 22. tabit egy másik csomagból), majd ugyanúgy megtartod a 7 napos szünetet. A csomagot pedig elrakod tartaléknak, hátha egyszer jó lesz (pl ha hányás miatt pótolni kell).

2010. okt. 27. 23:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Hülyeséget beszélsz!Én többször is csináltam!Egyértelmű hogy minél később veszed be annál később jön meg!Elég ha elcsúsztatod 1 nappal!Nem véletlenül van a betegtájékoztató,ami azt írja,hogy nem szabad többet bevenni,mint 21 tabletta.
2010. okt. 28. 19:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nem tudom, melyik nap szeded be az utolsó szemet, de ha az pl. kedd, akkor a másik levélből még egyet vegyél be szerdán,és úgy tarts 7 nap szünetet, és akkor eddig ha szerdán kezdted a levelet, akkor most csütörtökön fogod.

Írd meg, melyik nap esedékes az utolsó szem bevétele, és ha így sem írható, megírom pontosan

2010. okt. 28. 19:10
 9/10 anonim ***** válasza:

19:08-as

HA egy nappal később veszi be, nem kedden, hanem szerdán, akkor már nem 7 hanem 8 nap szünet van, olyan,mintha egy szemet kihagyott volna (azaz a legelsőt kihagyta, így oda a védettség.)

Pont az van írva a tájékoztatóban, hogy 7 napnál több szünetet nem szabad hagyni, de kevesebbet igen. (3-4 nap szünet mindenképpen kell)

2010. okt. 28. 19:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy naptól nincs oda a védettség,de mindegy!Ezen vitázhatnánk még egy darabig!Szerintem hívd fel a nőgyógyászodat és majd légyszi írd meg,hogy mit mondott!
2010. okt. 28. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!