Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Okozhat a fogamzásgátló egy csomó új mellékhatást 2 év után?
2 éve szedek fogamzásgátlót, viszonylag kevés mellékhatással.
Februárban azonban valami "elromlott". Gyomorproblémáim lettek, alvási gondokkal kezdtem el küzdeni, aknés lettem és a mentális egészségem is romokban (akaratlan sírások stb.).
Létezik, hogy ezek random kijöttek a fogamzásgátlótól? Vagy mást keressek a háttérben?
Tény, hogy ez a félévem az egyetemen extrán stresszes, és nem tudom, hogy minek tudhatóak be ezek a változások. De őszintén meg vagyok ijedve.
Szerintem nem várható javulás, ha ez a kiváltó ok. De egy orvos biztosabban meg tudja ezt mondani.
A fogamzásgátló leállítja a női ciklust, a petefèszkek természetes működèsét, kikapcsolja az ovulációt. Mesterséges luteális fázisban tart, mesterséges vérzèst okoz. Gyakorlatilag úgy éli a nő az életét, mintha mindig 1 héttel menstruáció előtt lenne - kevesebb energia, alacsonyabb libidó, több vízvisszatartás, rosszabb szénhidrát anyagcsere, megváltozott alvásigény. Nem tartom jó dolognak, sokkal jobb védekezési eszközök vannak ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!