Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan is működik pontosan a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan is működik pontosan a fogamzásgátló tabletta?

Figyelt kérdés

Voltam nőgyógyásznál, nem volt túl beszédes, igazából én kérdeztem rá arra, ami eszembe jutott. Elolvastam sokszor a betegtájékoztatót/használati utasítást is és a neten is utána néztem.

A 7 gyógyszermentes napon sem eshetek teherbe, ugye? Az első hónapban sem?

Ha minden igaz már első naptól véd, de azért bennem van a para😆

Köszi előre is a válaszokat!

2024. jan. 6. 13:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Olyan hormont ad, ami becsapha a tested, és elhiteti vele, hogy már terhes vagy. Ezért nem lesz rendes peteérésed, feltétel a teherbeeséshez. A 7 nap szünet alatt is véd, viszont én az első hónapban javaslok plusz védelmet, biztos, ami tuti alapon.
2024. jan. 6. 13:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a menstruáció első napján veszed be, akkor véd az első szemtől elvileg. Én sosem kockáztattam, mindíg ha újrakezdtem inkább megvártam egy hetet. A 7 napos szünet alatt is véd. Figyelj a rendszeres szedésre, még ha úgy lenne hogy nem is élsz nemi életet, mert felboritja a hormonháztartásod, megjöhet közben a megvonása vérzésed (ugyanis ez nem igazi menstruáció lesz).
2024. jan. 6. 13:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Jaj azt kihagytam, hogy 12 órás csúszás lehet, de ne csinálj belőle rendszert.

Ha egyszer abbahagynád a szedését úgy ajánlott hogy végigszeded azt az utolsó levelet.

Valamint a levél második héten állítólag ha kifelejtesz egy szemet nem történik akkora baj, de ez is olyan hogy azért idegeskedéssel jár. Általában ez le van írva a tabletta tájékoztatójába, azért érdemes utánanéztem, hátha én tévedek a tiédet kapcsolatban:-) de többről olvastam hogy így működik.

2024. jan. 6. 14:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Attol fuggoen mikor kezdted el szedni. Ha a mensi 1. napján kezdted el szedni akkor allitolag azonnal ved.

Ha 2-5. napon akkor 2 hetig kirgeszito vedekezest kell hasznalni(bar nkm a nodokim 1 honapot mondott)

Igen a szünetmentes napokban is véd de en akkor azert nem hagynám hogy elmenjen bennem.

2024. jan. 6. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!