Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha 19 óra késéssel vettem be...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha 19 óra késéssel vettem be a fogamzásgátlót és előtte együtt voltam barátommal lehet belőle baj?

Figyelt kérdés
Május óta szedem, egyszer se maradt ki ez az első
2010. okt. 11. 08:59
 1/8 anonim ***** válasza:
A levél melyik részén történt ez? Hanyadik héten?
2010. okt. 11. 09:02
 2/8 A kérdező kommentje:
5. nap
2010. okt. 11. 09:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Az első hét elég kritikusnak számít ebből a szempontból, mindenképpen kérdezz meg egy orvost! Ezt a betegtájákozató alapján mondom neked, mert ha az első héten marad ki bogyó úgy, hogy az azt megelőző egy héten volt szex, akkor fel kell keresni az orvost!
2010. okt. 11. 09:12
 4/8 A kérdező kommentje:
akkor is fel kell keresni az orvost, ha pótoltam a bogyót, és előtte rendszeresen szedtem?
2010. okt. 11. 09:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, beszélj orvossal mindenképpen! Azokban az esetekben, amikor nem kell orvost felkeresni és nem sérül a védelem, azt a tájékotató egyértelműen jelzi. A te esetedben egyértelműen az orvoshoz irányít.

Az, hogy mióta szeded, teljesen mindegy, nem értem, hogy miért van ez a tévhit sokakban, hogy ha régóta szedi, akkor kimaradhat egy-egy bogyó. A ciklus minden hónapban újraindul, mindegy, hogy 4 hónapja, vagy nyolc éve szeded. A gyógyszernek minden hónapban el kell nyomnia a peteérést, ez független attól, hogy mióta szeded. Az első hét azért kritikus, mert a peteérést normális esetben a vérzés indítja be, és az első héten még nagyon közel vagy a megvonásos vérzéshez, ilyenkor nagyobb az esély rá, hogy a hormonkihagyás miatt érésnek indul egy pete.

Egyébként nem kell megijedni, nem valószínű, hogy baj lesz, de tényleg az lenne a legjobb, ha beszélnél szakemberrrel, legalább egy netes nőgyógyásszal.

2010. okt. 11. 09:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors segítséget
2010. okt. 11. 09:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit!

[link]

[link]

Ezeken a helyeken elég gyorsan kaphatsz választ, de a legokosabb és leggyorsabb talán az lenne, ha felhívád a saját dokidat.

Üdv:

26/N

2010. okt. 11. 09:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Aranyos a z előttem válaszoló, és igaza is van abban, hogy azt írja a betegtájékoztató, hogy fordulj orvoshoz. De mire mész vele? Semmire. Még nem tudja megállapítani, hogy teherbe estél-e vagy sem, kb. annyit tud mondani, mint a tájékoztató: mivel gyengül a védelem, vagy használt, vagy nem.

Máskor ilyen esetben kiegészítő védekezés kell még legalább egy hétig. Nem vszínű, hogy túl nagy esély van a terhességre, de persze benne van a pakliban. Ha nem jön meg a megvonásos vérzésed, akkor csinálj tesztet!

De szerintem az orvost kihagyhatod.

2010. okt. 11. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!