Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 19 óra késéssel vettem be a fogamzásgátlót és előtte együtt voltam barátommal lehet belőle baj?
Igen, beszélj orvossal mindenképpen! Azokban az esetekben, amikor nem kell orvost felkeresni és nem sérül a védelem, azt a tájékotató egyértelműen jelzi. A te esetedben egyértelműen az orvoshoz irányít.
Az, hogy mióta szeded, teljesen mindegy, nem értem, hogy miért van ez a tévhit sokakban, hogy ha régóta szedi, akkor kimaradhat egy-egy bogyó. A ciklus minden hónapban újraindul, mindegy, hogy 4 hónapja, vagy nyolc éve szeded. A gyógyszernek minden hónapban el kell nyomnia a peteérést, ez független attól, hogy mióta szeded. Az első hét azért kritikus, mert a peteérést normális esetben a vérzés indítja be, és az első héten még nagyon közel vagy a megvonásos vérzéshez, ilyenkor nagyobb az esély rá, hogy a hormonkihagyás miatt érésnek indul egy pete.
Egyébként nem kell megijedni, nem valószínű, hogy baj lesz, de tényleg az lenne a legjobb, ha beszélnél szakemberrrel, legalább egy netes nőgyógyásszal.
Aranyos a z előttem válaszoló, és igaza is van abban, hogy azt írja a betegtájékoztató, hogy fordulj orvoshoz. De mire mész vele? Semmire. Még nem tudja megállapítani, hogy teherbe estél-e vagy sem, kb. annyit tud mondani, mint a tájékoztató: mivel gyengül a védelem, vagy használt, vagy nem.
Máskor ilyen esetben kiegészítő védekezés kell még legalább egy hétig. Nem vszínű, hogy túl nagy esély van a terhességre, de persze benne van a pakliban. Ha nem jön meg a megvonásos vérzésed, akkor csinálj tesztet!
De szerintem az orvost kihagyhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!