Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan védekeztek a 2. világháború idején?
Kedves Kérdező!
Röviden összefoglalva:
A második világháború az emberiség történetének legnagyobb fegyveres konfliktusa volt. Ázsiában 1937. június 7-én kezdődött és Japán kapitulációjával, 1945. szeptember 2-án ért véget. Európában 1939. szeptember 1-től (Lengyelország lerohanása) 1945. május 8-ig (Németország kapitulációja) tartott. Számos jelentős ütközet és hadművelet zajlott le ebben az időszakban (mint az angliai csata, a normandiai partraszállás a moszkvai csata, a sztálingrádi csata, Budapest ostroma, ardenneki offenziva, berlini csata, el alameini csata, Pearl Harbor, illetve a Midway-szigetek-i csata). A harcokban, melyek az európai, ázsiai és afrikai földrészen folytak, közel 70 nemzet vett részt. 57 millió civil és katona halálát okozták. A 2. világháború óriási lépést tett a haditechnika fejlődésében is. Olyan haditechnikai csodák készültek el, mint például a német Tigris és Párduc harckocsi, Messerschmitt vadászgép, MP-40 géppisztoly, a szovjet T-34-es páncélos, Mosin-Nagant ismétlőpuska, a magyar Toldi és Turán harckocsi, 39 M géppisztoly, a brit Spitfire vadászgép, az amerikai B-17-es bombázó, Sherman harckocsi, de említhetnénk még a kiváló japán Zero vadászgépet is. A szövetséges hatalmak győzelmével zárult háború (melynek kitöréséhez nagyban hozzájárult a közvetlenül az I. világháború után, a Versailles-környéki békék: Versailles-i béke; trianoni békeszerződés; Saint-Germaini béke; Sevres-i béke) nyomán kialakult új világpolitikai helyzet, megalapozta az azt követő, mintegy negyvenéves szembenállást, a hidegháborút.
+Mellékletként ajánlom a Pearl Harbor c. film megtekintését.
Ebben mindent megtalálsz, amit a II. vh-ról érdemes tudni. Remélem segíthettem. Gondolom történelem érettségire készülsz, merthogy a II. világháború idén is tétel.
Sok sikert az érettségin! Lelkiismeretes vagy, hogy már októberben megkezded a felkészülést.
Mély tisztelettel: Egy történelem tanár
Örülök hogy egy töritanár is a szerelem sexben válaszol idióta kérdésekre. Egyébként a kérdés annyira nem is idióta. De ha már a szerelem szex-be rakta a kérdező, akkor logikus, hogy nem a tankokra kíváncsi, szerintem... Ennek ellenére az első válaszolót felpontoztam, mert rohadtul vicces volt :D. A többi hasonló választ adó viszont már csak utánozó majom, és egyáltalán nem volt vicces.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, a 2. világháború alatt már használtak gumit!
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:25
Igazad van.
Babi néni üzeni, hogy terhes vagy!
nem sikerült a coitus interruptus, bocsika!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!