Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teherbe eshetek így? Hagyjuk inkább abba ezt a "szokásunkat"?
Hallottam olyan párról, aki csak így tudott teherbe esni.
De ha sikerül, akkor vegyél lottót is!
Nagyon-nagyon kicsi, de nem zárható ki! Az ember nem robot, nem automata, előfordulhat hogy időnként több petesejt érik be időben kicsit eltolva (ld. kétpetéjű ikrek). S lehet olyankor is érett pete amikor ép' a ciklusod zajlik. A spermiumsejt ideális közegben "bent" akár napokig életképes maradhat, pont összetalálkozhatnak és elég neki egy fél mm2 hogy megtapadjon.
Ha ki akarod zárni a kockázatot akkor ciklus idején is ugyanúgy kell védekezni.
Nem bantasbol kerdezem,tenyleg,es a kerdeshez sincs koze.
Nem faj olyankor?
Nekem amikor menstrualok akkor meg a szex gondolata is faj.
El sem tudnam kepzelni,hogy olyankor bedugjanak oda valamit.
De tenyleg ne vedd rossz neven a kerdest,csak kivancsi vagyok.
Nagyon kicsi, de van. De nem a kétpetéjű ikrek miatt. Amikor két petesejt szabadul ki, akkor is nagyjából egy időben törtébik ez, ugyanis az egész folyamat a hormonszintek változásáról szól, ugyanaz a hormon kell a petesejtek megéréséhez, kilökődéséhez, menstruáció kezdetéhez, és a szervezeted nem lehet egyszerre két fázisban.
Ami problémát okozhat, hogy mivel a spermiumok több napig is életképesek, ha valami miatt hamarabb jön a következő peteérésed, akkor elméletileg teherbe eshetsz. Akkor biztonságos ezt alkalmazni, ha tisztában vagy vele, hogy hogy áll a ciklusod, mikor volt utoljára peteérésed, és kb. mikor lesz.
Egyébként pusztán tényszerűen, igen, megszakítással a ciklus első napján teherbe esni nagyon kis valószínűséggel lehet. Én például pont alkalmaztam ezt ebben a hónapban, úgy, hogy tudatosan ez volt a "fogamzásgàtlás". Viszont valódi biztonságot akkor adhat, ha tényleg tudod, hogy mi történik a testedben. Mert ha pl. nem volt peteérésed az előző ciklusban, egyáltalán nem biztos, hogy ezt észreveszed a menstruációdon, cserébe ez esetben nem annyira biztonságos együtt lennetek, mert nagyobb eséllyel esik a ciklusban korábbra a peteérésed. Szóval ha nem szeretnétek gyereket, akkor ragaszkodjatok inkább azokhoz a fogamzásgátló módszerekhez, amik esetében biztosak lehettek magatokban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!