Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lesz baba, nem lesz baba? Ne őrüljek meg előre, vagy tanácsos? .
Október elsején, este 11-kor aktusunk közben kiszakadt az óvszer...
Nos, a párom az első aktus előtt velem együtt forró vízben fürdött (állítólag ez is jelent valamicskét férfiaknál), és a picit későbbi, második 'közösülésnél', azaz a második adagjánál történt az óvszer kiszakadása...
Miután kiderült a dolog, egyből megfürödtem alaposan (zuhanyoztam).
Egy órakor indulunk nőgyógyászatra, 72 órás tablettáért.. 1 óra múlva lesz 12 órája az eset megtörténése.
Hogy őszinte legyek, rettegek.. A stressztől a menstruációm egyébként is késni szokott..
Valaki tudna valami konkrétat mondani?
Minden egyéb szerencsétlenkedős-nemtapasztaltságtól eltekintve! Nem kioktatásokat várok! Akárkivel előfordulhat...
Azt elég sok dolog befolyásolja, hogy terhes leszel-e. Pl. a ciklusod mely periódusában történt az aktus. Ha ovulációkor vagy a környékén, akkor sokkal gyorsabban termékenyülsz meg és a létrejött terhességet nem szakítja meg a tabletta. Ha viszont a ciklus vége vagy eleje felé jársz, akkor elég kevés a valószínűsége.
Nálunk is kiszakadt a gumi és kb fél nap után tudtam bevenni a tablettát, de nem lett semmi gond. Én akkor már terméketlen állapotba voltam.
Amúgy meg a 72 órás is felborítja a ciklusod és elég sokat késhet a menstruációd ill. elég kevés vagy túl sok a vérzés. Ha nagyon kevés, akkor mindenképp vegyél terhességi tesztet mert volt már rá pl. hogy valaki terhes volt és menstruált is.
Remélem segítettem.
Második válaszolónak köszönöm szépen, még úgy egy hete bőven lenne a menstruációmnak majdnemhogy, szóval akkor nem aggódok egyelőre..
A harmadik válaszoló meg üljön bele egy kamionnyi üvegszilánkba. :)
"Ha ovulációkor vagy a környékén, akkor sokkal gyorsabban termékenyülsz meg és a létrejött terhességet nem szakítja meg a tabletta"
Abban igaza van,hogy ovuláció környékén valószínübb a megtermékenyítés,de a terhesség létrejöttét a beágyazódástól számítjuk,ami minden esetben több,mint 12 nap után történik.A tabletta valóban nem szakítja meg a már létrejött terhességet,vagyis a beágyazódás után már nem tud vele mit kezdeni,de pont ezért kell 72 órán belül bevenni,hogy még időben leváljon a méh nyálkahártyája és ne is legyen hova beágyazódnia.
Ha időben beveszed jó esélyed van,hogy ne ess teherbe,de két hét múlva csinálj tesztet is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!