Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérdés:3 éve szedem a gyógyszeremet,3 napot kihagytam véletlenül és persze lefeküdtem a barátommal, de csak utána vettem észre, h nem szedtem be. Csinálhattam e nagy bajt, lehetek e terhes?
igen, lehetsz
a ciklusod melyik időszakában voltatok együtt?
ha beléd ment akkor lehetsz igen. betegtájékoztatón is oda van írva:
Ha filmtabletta esedékes bevételének elmulasztása óta több mint 12 óra telt el (A tudnivalókra vonatkozó összefoglaló ábrát lásd a lap alján):
Ebben az esetben elégtelenné válhat a fogamzásgátlás. Minél több filmtabletta bevételét mulasztotta el, annál nagyobb a terhesség kialakulásának veszélye. A teherbeesés kockázata különösen akkor jelentős, ha a csomag megkezdését követő időszakban, vagy a harmadik héten felejti el bevenni a tablettákat.
Szia!
Én egyszer két év gyógyszerezés után jártam így, négy-öt napig elfelejtettem szedni (egy utazásra nem vittem el, és fura mód nem tűnt fel).
Dokihoz mentem, ő mondta, hogy nem valószínű, mert ilyen hosszú szedéstől a gyógyszer hatóanyagai, stb felhalmozódnak a szervezetben, és a testednek van "tartaléka". Csináltatott velem egy tesztet, de az negatív lett, és nem is lett semmi baj. Azért persze azonnal szedtem újra a pirulást, amint tudtam.
25/L
köszönöm a válaszokat.Csináltam egy tesztet,negatív lett.most várom majd a menstruációmat.
25/L:Én is hallottam erről,h aki régebb óta szedi annak elég sokáig benne van a szervezetében.remélem én nem vagyok kivétel és persze jobban odafigyelek a szedésre.
Nagy a káosz a fejekben.Egyrészt nem mindegy,hogy mikor felejtetted el bevenni azt a három szemet!Ha az első vagy a harmadik héten,akkor még nagyobb a baj.A másik tévhit ez a felhalomozódás dolog.Mindenki azt hangoztatja,hogy a mai alacsony hormontartalmú...stb.,de ha gond van,akkor védjen úgy,mintha csak egy lórúgásnyi hormont szedne az ember."Sajnos" ezek a tabik 1-2 napon belül ki is ürülnek az ember szervezetéből.Azért kell mindennap szedni és NEM szabad kihagyni egyet sem,nehogy gond legyen.3 egymás után pedig már rengeteg.A plusz védekezés ezután a minimum,amit meg kell tenni.
Ha valaki abbahagyja a szedését,akkor nem a felhalmozódott hormon mennyiség miatt nem esik teherbe,hanem az elmaradt peteérés miatt.Az orvosok javasolják a 3 hónapos várakozási időt tabletta és baba fogantatása között,de nem a hormon mennyisége miatt,hanem,hogy újra be tudjon állni a nőnek a rendes ciklusa és hogy egyértelműbben ki lehessen számolni a fogantatás időpontját és a várható szülést.
A kérdezőnek ajánlom,hogy keresse fel az orvosát vagy csináljon tesztet (két hét múlva).A mobilt sem ártana beállítani,hogy minden nap jelezze,hogy be kell venni a bogyót.Aki 3 éve szedi nem értem,hogy tudja 3 napon keresztül elfelejteni.
Fogamzásgátló esetében teljesen mindegy, hogy a (nem létező) ciklus melyik szakaszában vagy. Értsétek már meg, hogy a fogamzásgátló megszünteti a peteérést, ezáltal a ciklust is. A levél végén jelentkező megvonásos vérzés pedig nem menstruáció! az attól van, hogy mivel szünetelteted a gyógyszert, a szervezet nem kapja meg az ösztrogént így a vékony méhnyálkahártya leválik. ha valaki nem szedi rendesen a gyógyszert, kihagyogat pár szemet, tévedés, hogy vannak tartalékok a szervezetben. már egyetlen szem tabletta elfelejtése esetén beindulhat egy peteérés, ezért szokták azt mondani, hogy ilyenkor 1 hét kiegészítő védekezés javasolt.
Úgyhogy el kell keserítselek, de van esély a terhességre. vagy normálisan szeded azt a gyógyszert, ügyelve arra, hogy minden nap bevegyed, vagy adtál a szarnak egy pofont és úgy maradsz. De akkor meg ne csodálkozz. Az rizikós időkben létrejött aktusoktól számítva 2 hét múlva csinálj tesztet, addig meg imádkozz sűrűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!