Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Kérdés:3 éve szedem a gyógysze...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérdés:3 éve szedem a gyógyszeremet,3 napot kihagytam véletlenül és persze lefeküdtem a barátommal, de csak utána vettem észre, h nem szedtem be. Csinálhattam e nagy bajt, lehetek e terhes?

Figyelt kérdés
2010. szept. 24. 08:05
 1/9 anonim ***** válasza:

igen, lehetsz

a ciklusod melyik időszakában voltatok együtt?

2010. szept. 24. 08:14
 2/9 anonim válasza:

ha beléd ment akkor lehetsz igen. betegtájékoztatón is oda van írva:

Ha filmtabletta esedékes bevételének elmulasztása óta több mint 12 óra telt el (A tudnivalókra vonatkozó összefoglaló ábrát lásd a lap alján):

Ebben az esetben elégtelenné válhat a fogamzásgátlás. Minél több filmtabletta bevételét mulasztotta el, annál nagyobb a terhesség kialakulásának veszélye. A teherbeesés kockázata különösen akkor jelentős, ha a csomag megkezdését követő időszakban, vagy a harmadik héten felejti el bevenni a tablettákat.

2010. szept. 24. 08:17
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Az is igaz, amit az előző két válaszoló írt, de megeshet, hogy nem leszel terhes, mivel a gyógyszer alapanyagai felhalmozódnak a szervezetben, főleg, ha már 3 éve rendszeresen szeded. Nővérem is évek óta szedi a gyógyszert, úgy egy éve leállt vele,mert a férjével gyermeket szeretnének, viszont sehogy se jött össze eddig, mivel ezek az anyagok felhalmozódtak benne. Szóval nem biztos, sőt én azt mondom, hogy nem lettél terhes nagy valószínűséggel, de azért menj el és csináltass egy tesztet! Ez a legbiztosabb :)
2010. szept. 24. 08:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Menstruációm után egy héttel történt az esett...Tesztet csinálhatok e már??
2010. szept. 24. 08:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egyszer két év gyógyszerezés után jártam így, négy-öt napig elfelejtettem szedni (egy utazásra nem vittem el, és fura mód nem tűnt fel).

Dokihoz mentem, ő mondta, hogy nem valószínű, mert ilyen hosszú szedéstől a gyógyszer hatóanyagai, stb felhalmozódnak a szervezetben, és a testednek van "tartaléka". Csináltatott velem egy tesztet, de az negatív lett, és nem is lett semmi baj. Azért persze azonnal szedtem újra a pirulást, amint tudtam.

25/L

2010. szept. 24. 09:05
 6/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.Csináltam egy tesztet,negatív lett.most várom majd a menstruációmat.

25/L:Én is hallottam erről,h aki régebb óta szedi annak elég sokáig benne van a szervezetében.remélem én nem vagyok kivétel és persze jobban odafigyelek a szedésre.

2010. szept. 24. 10:59
 7/9 anonim ***** válasza:
A teszt aktus után két héttel mutat megbízható eredményt.
2010. szept. 24. 15:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Nagy a káosz a fejekben.Egyrészt nem mindegy,hogy mikor felejtetted el bevenni azt a három szemet!Ha az első vagy a harmadik héten,akkor még nagyobb a baj.A másik tévhit ez a felhalomozódás dolog.Mindenki azt hangoztatja,hogy a mai alacsony hormontartalmú...stb.,de ha gond van,akkor védjen úgy,mintha csak egy lórúgásnyi hormont szedne az ember."Sajnos" ezek a tabik 1-2 napon belül ki is ürülnek az ember szervezetéből.Azért kell mindennap szedni és NEM szabad kihagyni egyet sem,nehogy gond legyen.3 egymás után pedig már rengeteg.A plusz védekezés ezután a minimum,amit meg kell tenni.

Ha valaki abbahagyja a szedését,akkor nem a felhalmozódott hormon mennyiség miatt nem esik teherbe,hanem az elmaradt peteérés miatt.Az orvosok javasolják a 3 hónapos várakozási időt tabletta és baba fogantatása között,de nem a hormon mennyisége miatt,hanem,hogy újra be tudjon állni a nőnek a rendes ciklusa és hogy egyértelműbben ki lehessen számolni a fogantatás időpontját és a várható szülést.

A kérdezőnek ajánlom,hogy keresse fel az orvosát vagy csináljon tesztet (két hét múlva).A mobilt sem ártana beállítani,hogy minden nap jelezze,hogy be kell venni a bogyót.Aki 3 éve szedi nem értem,hogy tudja 3 napon keresztül elfelejteni.

2010. szept. 24. 19:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Fogamzásgátló esetében teljesen mindegy, hogy a (nem létező) ciklus melyik szakaszában vagy. Értsétek már meg, hogy a fogamzásgátló megszünteti a peteérést, ezáltal a ciklust is. A levél végén jelentkező megvonásos vérzés pedig nem menstruáció! az attól van, hogy mivel szünetelteted a gyógyszert, a szervezet nem kapja meg az ösztrogént így a vékony méhnyálkahártya leválik. ha valaki nem szedi rendesen a gyógyszert, kihagyogat pár szemet, tévedés, hogy vannak tartalékok a szervezetben. már egyetlen szem tabletta elfelejtése esetén beindulhat egy peteérés, ezért szokták azt mondani, hogy ilyenkor 1 hét kiegészítő védekezés javasolt.

Úgyhogy el kell keserítselek, de van esély a terhességre. vagy normálisan szeded azt a gyógyszert, ügyelve arra, hogy minden nap bevegyed, vagy adtál a szarnak egy pofont és úgy maradsz. De akkor meg ne csodálkozz. Az rizikós időkben létrejött aktusoktól számítva 2 hét múlva csinálj tesztet, addig meg imádkozz sűrűn.

2010. szept. 25. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!