Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló a menszesz első napjától?
Sziasztok!
Slinda fogamzásgátlót írt fel a nőgyógyászom, ugye a menszesz első napjától kell szednem, de úgy olvastam a betegtájékoztatón is hogy nagyjából mindig egy időbe próbáljam beszedni. Na most ha nekem például este 7kor jön meg akkor vegyem be este 7kor és aztán mindennap akkor kell szednem?
Mert én a reggeli órákat gondoltam ki alkalmasnak magamnak ,hogy lehetne ezt össze kombinálni?
Ha megjön, akkor nem óramű pontosan akkor kell az elsőt bevenned. Kb 12 óra múlva. Utána meg minden nap pontosan. Normális orvos remélem ezeket elmondta:
- 1 hónapig kieg védekezés ajánlott
- Mellékhatások lehetnek. Leggyakrabban hízás (emiatt főleg figyelj oda az étkezésre és a mozgásra), csökkenhet a libidód, hüvelyszárazság lehet, fejfájás stb stb.
- Az első 3 hónapban nagyon gyakori a pecsételő vérzés, vérzés. Emiatt mindig hordj tisztasági betétet. Így nem ér kínos meglepetés.
- A fogamzásgátló a női hormonális folyamatokat befolyásolja. Emiatt nem lesz igazi ciklusod, csak megvonásos vérzed. Ebből adódik, hogy amikor abbahagyod, akkor minden bajod lehet: folyamatos vérzés, de akár hónapokig nem jön meg.
- A fogamzásgátló sajnos nagyban elősegíti a trombózist. Emiatt ha neked volt vagy a családodban, akkor be ne szedd. Ha nem volt vizsgálatod, ami megmutatja, hogy mennyire vagy hajlamos rá, akkor pedig ugyanúgy ne tedd és keress normális orvost, mert ez nem játék.
- Ha hormonproblémáid, szabálytalan ciklusod van, akkor nem ajánlott szedni, mert csak még több gondod lesz, ha abbahagyod. Akkor egy hozzáértő orvost keress.
3/3as
Hátam közepére nem kívánom hidd el
Nem fogamzásgátlás céljából kell szednem , cisztás problémám van a háttérben
Szóval teszünk vele egy próbát de ha nem okés a dolog akkor tuti befejeztem
Igazából magánrendelésre járok egy endokrinológus nőgyászhoz, debrecen egyik legjobbja
Ő írta nekem de most megijesztettél. 9.én megyek hozzá vissza nem tudom merjen e addig szedni vagy jobb lesz ha máris hagyom a picsába 2 szem után.. most megijesztettél :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!