Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik megszakítással védekeznek, miért választották ezt a módszert?
Nem szeretjük a gumit és a nejem nem szedhet gyógyszert.
Tény, van kockázata, ugyanakkor az is tény, hogy bő 30 év alatt 2 gyerek lett belőle, szóval a 30% finoman szólva túlzás (kevésbé finoman: hazugság).
Ugyanakkor senkinek nem ajánlanám, ha egy esetleges terhesség gondot okozna.
Mi ezt használjuk. Több oka van. Stabil házasságban élünk, nekünk nem gond, ha összejön a baba.
Emellett oka van, hogy mit miért nem tudunk használni:
- Fogamzásgátló: hormonproblémám és a trombózis hajlam miatt nem kaphatom.
- Spirál (hormontartalmú és hormontentes): nem marad nekem fent, mivel van egy kis rendellenességem. Már kettőt elhagytam. Na meg hormontartalmút nem is kaphatnék.
- Pesszárium: 16 centi nyugalmi állapotban a hüvelyem hossza. Lehetetlen felrakni.
- Helyi hatású fogamzásgátlók: folyamatosan vérzek. Az év 90%-ában. Emiatt nem nyújt nagy védelmet.
- Óvszer: latex allergia és párom nagy mérete még kiküszöbölhető helyes óvszerválasztással. Viszont havi 30-50 db óvszert nem fogunk venni. Ennél környezettudatosabb vagyok. Még 5-10 db oké, annyit megvennék, de nem szívesen.
Szóval maradt a megszakításos védekezés nekünk, mivel a mi kapcsolatunkba belefér. A termékenységtudatot közben tanulom mellette, de igazából úgy használjuk, hogy a kettőt együtt kombináljuk. Másnak viszont nem ajánlom, ha nem szeretne gyereket, nem tudná felnevelni. Akkor kezdjen el nézegetni más módszert. Én pl felsoroltam rengeteget. Nekünk ez így bevállt és nem váltunk már. Ha tehetném, akkor a hormonmentes spirált választanám, de sajnos nincs erre lehetőségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!