Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szedhetem így is a Cerazette fogamzásgátlót? Többi lent!
Te drága... Emeld meg a nőgyógyászod felé azt a telefont!
Az egészséggel kapcsolatos dolgokat NE gyakorin kérdezgesd!!!!
30N
Ismerős ez a szöveg?
"Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
A fogamzásgátló csak a hormonháztartásba tud bezavarni. A kicsit szakmailag jobban képben levő dokik emiatt nem adják orrán száján mindenkinek. Inkább a hormonmentes verziókat javasolják vagy elmondják legalább a mellékhatásait, megcsinálják a vizsgálatot, hogy mekkora a nő hajlama a trombózisra, kikérdezi a családa kórtörténetet stb.
A fogamzásgátnak millió módja van, csak az orvosok nem tájékoztatnak. Emiatt nekünk, nőknek kell utánajárnunk.
- Hormontartalmú: fogamzásgátló, spirál
- Hormonmentes: hormonmentes spirál, termékenységtudat (nem naptármódszer), helyi hatású fogamzásgátló (pl pharmatex), pesszárium, óvszer
- Ha egy pár pedig be meri azt vállalni, hogy becsúszhat véletlen egy baba, akkor megszakítás is lehet, de az tudjuk, hogy nem 100%-os. Így az csak kiegészítő védekezésnek jó inkább.
Az biztos, hogy a szoptatás nem véd semmitől, de a fogamzásgátló viszont sok gondot tud okozni. Emiatt kell képben lenni és tudatosan használni, mert a legtöbb nő nem is tudja, hogy úgy írják fel nekik, hogy az alap vizsgálatot (trombózishajlam) el kéne végezni. Én pont egy ilyen felelőtlenségbe haltam majdnem bele. Plusz miután abbahagytam azóta sincs csak évente 1-2x peteérésem, fél évente jön meg vagy folyamatosan megvan. Pedig előtte 28-30 napos ciklusom volt. Szóval a lehetséges mellékhatásokat jó ismerni. Sajnos nem én vagyok az egyetlen. Az ismerősi körömben 10 ből 8-nak valami kisebb gondot okozott már a fogamzásgátló, de csak utólag derült ki. Szoptatásnál is volt, akinek a babájánál fura tünetek voltak. Nálunk a gyógyszer elhagyása után el is múltak ezek. Ők kicsit érzékenyebb babák lehettek, de ezt előre sose lehet tudni.
Sajnálom,hogy te így jártál ezzel. Sok egészséget neked.
Viszont a nőgyógyászom végigkísérte a terhességem,az egész kórtörténetemet ismeri,mindig beteségem. Én mondtam,hogy ezt szeretném és így ajánlot nekem gyógyszert. Míg szoptattam el sem kezdtem a gyógyszert,nem akartam hogy véletlenül hatással legyen rá,mert igen,minden előfordulhat. De már sajnos nem szoptatok,így szeretném elkezdeni. Még korai a kistesó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!