Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi az esélye az így bekövetkező nem kívánt terhességnek?
Sziasztok! Fogamzásgátlással kapcsolatos kérdésem lenne.
A legelső csomagot kezdtem el szedni, viszont az 5. napon elfelejtettem bevenni a tablettát, 15 órát csúsztam vele.
Azt írták a leírásban, hogy ha a menstruáció első napján kezdem el, akkor már aznap védett leszek a nem kívánt terhesség ellen, viszont olyat is olvastam, hogyha az első héten kimarad egy tabletta, akkor mégis fennáll a kockázata. Mivel a párommal együtt voltunk a kimaradt tabletta előtti 1 hétben, pontosabban 2 nappal azután, hogy elkezdtem szedni a tablettát , ezért nagyon aggódok amiatt, hogy esetlegesen bekövetkezik az, amit nem szeretnénk. Utána egy tablettát sem hagytam már ki, mindre figyeltem.
Ha az első héten nem vettél be 1 tablettát, akkor minél előbb pótolni kell. Lehetsz tőle terhes, ha ilyenkor elfelejted. 7 napig utána kiegészítő védekezés kell mindig. Az igaz, hogy ha az első napján kezded a menstruációnak, akkor védett vagy, de csak akkor, ha minden nap ugyanakkor veszed be a gyógyszert.
Mindenképp jó, ha a következő menstruáció idején tesztelsz (mivel ez nem igazi menstruáció, így terhesség alatt is lehet fogamzásgátló mellett vérzés). Így megbizonyosodhatsz arról, hogy nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!