Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek van igaza?
Javaslom amúgy a kategóriaválasztás átgondolása mellett az informatívabb címeket is, mert ilyen "kinek van igaza" millió van már, most is csak azért kattintottam rá, mert azt hittem, politika lesz. Lehetne pl. "kinek van igaza, ha én nem akarok gumit, a barátnőm meg fogamzásgátlót".
2-es voltam
A kérdező nagyon önző vagy, elvárod, hogy kizárólag a másik védekezzen. Pedig a gumit nem csak azért kell használni, hogy a nő ne legyen terhes, hanem azért is, hogy se te ne fertőzz meg senkit, se téged ne fertőzzenek meg. Ezen kívül, a fogamzásgátló sem ad 100%-os védelmet teherbeesés ellen, szóval, ha tuti nem akarod, hogy valaki a nyakadba varjon egy kb 20 évig tartó gyermektartásdíj-fizetési kötelezettséget, akkor hagyd abba a hisztit, és használj óvszert. Mindig.
Egyikőtöknek sincs. Az igaz, hogy a fogamzásgátló sokkal nagyobb hatással van a szervezetre, akár hosszútávon is, míg a gumi hatása csak addig tart, amíg rajtad van. Sokkal nagyobb károkat is okozhat, mint hogy elhízik tőle. Ezt a kockázatot senki ne vállalja más kedvéért, tehát abban igaza van, hogy nem kezdi el szedni azért, mert te szeretnéd.
Ha hosszútávú kapcsolatban vagytok, és nem féltek a betegségektől (ha gumi nélkül szeretnéd csinálni, gondolom így van), kipróbálhattok más védekezési módokat is. Pl. pesszárium, hormonmentes spirál. Nézzétek utána és beszélgessetek a különböző módszerekről, hátha megtetszik valamelyik alternatíva.
Attól függetlenül, hogy tudtok-e kompromisszumos megoldást találni, neked is hasznos lenne, ha megtanulnál óvszert használni, hiszen erre bármikor szükség lehet. Akár új kapcsolatban, akár a jelenlegiben is, még akkor is, ha alapvetően máshogy védekeztek. Próbálj meg rájönni, mi az oka, hogy fáj. Allergiás vagy? Nem jó a méret? Rosszul teszed fel? Ezekre mind megoldás lehet, ha célirányosan választasz más fajtát. Mielőtt szexelni kezdtek, gyakorolj vele egyedül, hogy ne közben derüljön ki, hogy mégsem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!