Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az baj ha soha az életben nem...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az baj ha soha az életben nem fogok használni fogamzásgátló hormongyógyszert? Mégis Szól valami mellette?

Figyelt kérdés

Tudom...alacsony hormontartalmú, de nekem az alternatív fogamzásgátlás jön be. A hormonálist nagyon elitélem, nekem anélkül is szabályos 28 napos a ciklusom. Meghízlalhat, a bőrt is elgyengítheti, ki is szőrösithet, candidát is okozhat, na meg trombózist, nehezítheti a teherbeesést. Sosem ennék ilyen hormonokat, én nő vagyok rendes hormonháztartással. Azokat meg elítélem akik tinikorukba kezdik el szedegetni, mert az még egy kialakulatlan hormonháztartás, 21 éves korunkra alakul ki.

Szerintem elég gáz a gyógyszerezés. Meg vágycsökkentő, ja drága is ahogy hallom, és azért ennyire hosszú ideig szedni gyógyszert, ami mégiscsak gyógyszer, és taccsra vágni a májat. Hát szerintem ez gáz.

2010. aug. 31. 19:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is így gondolom mint Te. Szerintem nem baj, mindenki mást lát jónak.
2010. aug. 31. 19:40
 2/13 anonim ***** válasza:
ha elitéled a fogamzásgátlót és soha nem fogsz ilyet szedni akkor miért várod h mások meggyőzzenek a jó oldaláról... nem mind1 neked ki miért szedi? :P
2010. aug. 31. 19:43
 3/13 anonim ***** válasza:
És ha valakinek nem normális a ciklusa? Esetleg hormonbajokkal küszködik, amit a fogamzásgátló megold? Na meg ha allergiás az óvszerre? Esetleg fájdalmak kísérik a menstruációját, ami nem a kis hasgörcsben merül ki, hanem hasmenés, erős vérzés, ami akár egy-két hétig eltart? És mondjuk csak kéthavonta jön meg neki?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj az:) Sőt örülök, hogy így gondolkozol. Én végzős gyógyszerész létemre sose használnék hormonális fogamzásgátlót:P
 5/13 anonim válasza:
100%
Teljesen igazad van! Engem rábeszélt az orvos és tönkretette az életem! Frigid lettem, befordultam, kihullt a hajam, elleptek a pattanások és megesznek a gombák:(((((((( Abbahagytam de még mindig nem vagyok jól!
2010. aug. 31. 19:44
 6/13 A kérdező kommentje:
Igazából tényleg mindenki azt csinál amit akar, csak néhány lány azért szedi, hogy szép bőre legyen meg nagyobb mellei nőjjenek tőle, holott még nem is él szexuális életet. Ezért nem értem minek, így hiúságból?
2010. aug. 31. 19:50
 7/13 anonim ***** válasza:
Igazad van. Én is szedtem, de nekem is csak gondot okozott, még mai napig is. Azóta is átkozom a napot mikor hagytam hogy rábeszéljenek. De nem itélem el azt aki szedi, mindenki azt csinál a testével amit akar, ráadásul vannak olyan helyzetek ritkán, hogy nincs más megoldás.
2010. aug. 31. 19:55
 8/13 anonim ***** válasza:

82%-os: Alapból csak akkor szabadna fogamzásgátlót felírni, ha már x éve rendszeres a ciklusa vkinek. A tabletta nem oldja meg a gondokat, csak elfedi. Szabályos lesz a ciklusa, de nem azért., mert rendbe teszi, hanem mert mesterségeset csinál.

Én inkább annak vagyok a híve, hogy előbb derítsük ki, mi a probléma.

Kérdező: A kérdést amúgy nem értem. Inkább felhívásnak tűnik, vagy nem is tudom:)

Ez a te véleményed, másé meg más. Én sem tartom a legjobb választásnak a tablettát amúgy, de vannak helyzetek, mikor talán tényleg az a legelőnyösebb.

Mindenesetre, amíg nem muszáj, addig szerintem nem fogom használni.

Viszont az orvosoknak is nagyobb körültekintéssel kellene eljárniuk. Nem kellene mindenféle vizsgálat nélkül 15 éveseknek tabit írogatni.

Meg mostanában a csapból is az folyik, hogy "alacsony hormontartalmú" és ezért nem okoz semmi gondot, és ritkák a mellékhatások. Hát nekem nem úgy tűnik. Az oldal is tele van olyanokkal, hogy lecsökkent a libidója, gombája van, meghízott stb. Sokkal gyakoribbak a mellékhatások, mint azt mondják vagy gondolják az emberek, csak ezt vhogy sehol nem reklámozzák:(

Mindenesetre ha nem akarsz, akkor ne szedj tablettát. Ha meg más szedi, az nem a te gondod.

2010. aug. 31. 20:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele (16L). Tartok attól is, amiket te ítál, meg a gyakorlat nem a 99%-os védelmet bizonyítja. ( már elég az is, ha abból indulok ki, hogy anyu is szedte két gyerek után, még is itt vagyok :)) az egyetlen hormonális, amivel szimpatzálok az a hüvelygyűrű, de csak ha nagyobb leszek.
2010. aug. 31. 20:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, szól valami mellette is.

Nekem arra írta fel az orvos 17 évesen, mert minden hónapban az ügyeleten kötöttem ki, nyomták belém a görcsoldó injekciót. Iszonyatosan rosszul voltam mindig. Több doki megvizsgált, szervi bajom nincs, a dokik szerint szokjak hozzá, majd elvileg az első szülés után ez rendeződik majd. Addig fogamzásgátlót szedek, amíg el nem kezdünk dolgozni a baba projekten.

De több előnyét tapasztaltam a gyógyszernek: libidónövekedés (nem kellett parázni, hogy terhes leszek), szebb bőr, kiszámíthatóbb ciklus (rendesen 32-35 napra jött meg, gyógyszerrel órára pontosan tudom, mikor jön meg...). Májam köszöni szépen tökéletesen üzemel :)

Ja igen, akkor szerinted egy-két-három abortusz tényleg kevesebb problémát okozhat, mint néhány év fogamzásgátló szedés?... :)

2010. szept. 1. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!