Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetnék, hogy ne féljek ennyire a teherbeeséstől?
Nagyjából 8 hónapja szedek fogamzásgátlót, ezidő alatt a harmadik fajtát kezdtem el, az előzőknél elég kellemetlen mellékhatások voltak. Valamiért én a mellékhatásokat azzal kötöm össze, hogy nem véd rendesen a gyógyszer, de a dokim mondta, hogy ez butaság, mellékhatástól függetlenül véd.
Már pszichológusnál is voltam a problémával, átbeszéltük a dolgokat és jópár session után azt éreztem, hogy minden okés, azóta viszont eltelt pár hónap és azt érzem, hogy ugyanott vagyok ahol a part szakad.
Tényleg lelkiismeretesen szedem a gyógyszert, kétféle jelző értesítő is be van állítva telómon, hogy ne felejtsem el, este szedem, hogy hasmenés/hányás ne kavarjon be, antibiotikumot és hasonlókat nem szedek, mégis parázok. Emellett a barátom nem élvez belém, szóval tényleg semmi okom nem lenne az aggodalomra és mégis itt parázok. Volt már hogy olyan végletekig elmentem, hogy bebeszéltem magamnak terhességi tüneteket, aztán persze jött a negatív teszt és puff varázsütésre minden bajom megszűnt létezni.
Annyira kellemetlen ez a szituáció számomra, fogalmam sincs mit kezdhetnék a helyzettel.
A pszichológus nem beszélt veled arról, hogy miért félsz ennyire a gyerekáldástól? Gondolom olyan ember a barátod, akivel el tudnál képzelni közös jövőt, ha védekezés ellenére mégis teherbe esnél, annyira szörnyű lenne ez?
A fogamzásgátló szerek hatásosak, bízhatsz bennük, de ha ennyire félsz, kérd meg a barátodat, hogy gumival csinálja. Az, hogy nem élvez beléd, nem számít, mert előváladék ugyanúgy tartalmaz ondót.
Én akkor ijedtem be amikor utánajártam picit annak, hogy is néz ki egy abortusz. Sajnos egyetemistaként esélyem sem lenne eltartani egy babát :( Komoly kapcsolatom van a párommal már tini korunk óta, de pénzügyileg magunkra vagyunk utalva, és két diák igencsak kuporgat hó végére albérletben :(
Én tablettát kell szedjek mert annyira erős görcseim vannak, hogy mentőt kell hívni és ezt nem engedhetem meg magamnak, tudom, hogy csak elnyomja a tüneteket, de nincs nagyon más választásom..
Ennek ellenére gumival védekezünk, szóval nálam tényleg dupla védekezés van, mégis néha meg vagyok ijedve, amikor az ember hallja miken mennek keresztül azok a szegény lányok akik abortuszra kényszerülnek :((
Ha ennyire félsz akkor tényleg esetleg érdemes lenne valami pharmatex vagy ilyeneket bevetni, ami azért nem teljes védelem, de kiegészítőnek (léleknyugtatónak) jó :) Vagy esetleg ne legyetek együtt amikor peteérésed van.
Ha a pszihológus segített, érdemes lenne visszamenni, biztosan megértő lesz, sokan visszaesnek egy-egy problémával és újralátogatják a sajátjukat.
Egyébként is ne izgulj, sokan csak megszakítást használnak, kiszakad a gumi, össze-vissza szedi a bogyót, és mégsem terhes áz összes :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!