Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a megvonásos vérzés és miért ez a neve?
Nem menstruációnak számító vérzés.
Ezért kellett feltalálni a kétkomponensű fog.gátló tabit.
Ugyanis a sárgatest-komponens mellé be kellett tenni a tablettába a tüszőhormont (az ún. ösztrogént) is, mivel ennek szakaszos (pl. 21 napon át történő) szedését követően, abbahagyásakor méhvérzés jelentkezik. Ez nem havi vérzés (csak a nők hiszik annak), hanem a tüszőhormon-hatás megszűnése miatti „megvonásos” vérzés.
Ezért megvonásos, mivel megvonódik a szervezettől az ösztrogén.
Én többször elolvastam az előző választ, de nem értem: tehát azoknak a nőknek, akik fogamzásgátlót szednek, nem ugyanolyan vérzésük van, mint azoknak, akik nem szednek?
Bocsánat, lehet, hogy nagyon egyértelmű mindenkinek, csak nekem nem, de érdekelne, és megköszönném, ha mégegyszer leírnád másképp... :)
Más a vérzése a fogamzásgáltlót szedő nőknek. Gondolkozz logikusan: akkor termékeny egy nő,ha ciklusosan jelentkezik nála havi vérzés,azaz egy beágyazódott megtermékenyítetlen petesejt kiszakad. Na most,a fog.gátlós nem akar teherbe esni,így a tabletta hatására nem is lesz olyan a vérzése,mint a tablettát nem szedő nőknek.
Így érthetőbb egy fokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!