Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Caya pesszárium miért nem tartozik a népszerű fogamzásgátló módszerek közé?
Hiszen egyszerű a használata, az óvszerhez és a tablettához képest is kifejezetten olcsó, az érintkezést sem csökkenti lényegesen és hatékonysága sem sokkal rosszabb mint az óvszernek.
Mondjuk az hátrány, hogy bent kell hagyni órákat és a behelyezés picit több idő mint egy óvszer felhúzása, és nem véd a betegségek ellen, mégis kétlem, hogy ezek miatt nem elterjedt.
A barátnőmmel egyébként ezt használjuk néhány hónapja, így saját tapasztalataimról írtam.
A pesszáriumokról rengeteg tévhit kering. Például hogy nem biztonságos, káros anyagok oldódnak ki belőle, sérülést okoz, nagyon nehéz betenni, stb. Emiatt sokan utána sem néznek, hiszen annyi rosszat hallottak róla.
Szerintem az is megijeszti az embereket, hogy a felhelyezést nem látod, mint az óvszernél, ezért sokkal nehezebb meggyőződni róla, hogy a helyén van és nem mozdult el.
Sok nő nem ismeri elég jól a testét, és nem mer vagy nem szeretne a hüvelyébe nyúlni, ezért elzárkóznak mindentől, ami ezzel jár (pesszárium, menstruációs kehely, stb).
Az is ellene szól, hogy nem eléggé spontán. Szex előtt a nőnek el kell vonulnia néhány percre, alaposan meg kell tisztítani és felhelyezni, majd megvárni amíg hat a spermicid. Sokkal tovább tart, mint pl. a tabletta esetén, ahol semmilyen előkészület nem kell.
Mi is szoktuk használni. Nekem azért nem tetszik,mert 6 órát bent kell hagyni,edzeni sem tudok,mert rgy guggolás és érzem. Ezért este szoktuk használni,ezen kívül semmi bajom vele. Egyik ismerősömnek lett belőle baba,mert azt hitte jól tette be,de sajnos nem passzolt teljesen a hüvely rèszère,nem takart. Pedig úgy érezte, jól van bent.
Kérdésedre válaszolva, azért nem terjedt el annyira,mert az emberek kényelmesek, inkább szednek hormont,minthogy kicsi odafigyeléssel egészsèges életét èlnènek. De mindnekinek saját választása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!