Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az eseményutáni tabletta vény...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az eseményutáni tabletta vény nélkül kapható?

Figyelt kérdés
Meséljétek már el nekem légyszives, hogy hogyan kell használni meg , hogy ha beveszem akkor megszakítja minden kockázat nélkül 100%-san a terhességet.(kérdőjel) és hogy mennyi időre az aktus után lehet bevenni és h meddig
2010. aug. 24. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen hihetetlen, de mindez le van írva a betegtájékoztatóban.
2010. aug. 24. 15:57
 2/9 anonim ***** válasza:

72 órás tabletta. Nevéből is látszik, hogy az aktus után legfeljebb 72 órával be kell venni. Csak vényre kapható, amit felírathatsz nőgyógyászaton, talán háziorvosnál és ügyeleten is egyaránt. Általában 2 tablettát tartalmaz, az elsőt lehetőség szerint minnél hamarabb be kell venni, a másodikat az első tabletta után 12 órával. A hatékonysága attól függ, hogy mennyi idővel a "baleset" után vetted be. Tehát minnél hamarabb beveszed annál valószínűbb, hogy nem lesz semmi probléma. Ajánlatos venni egy terhességi tesztet is és megcsinálni azt, amikor már nagy valószínűséggel kimutatná az esetleges terhességet. Mellékhatásként gyakori, hogy késik vagy egyáltalán nem jön meg abban a hónapban a menzesz. Van akinél nagyon erős rosszullétet okoz, van aki meg sem érzi. Egyénfüggő. Kb. 4-6 ezer forint. Nem olcsó mulatság, de mindenesetre olcsóbb, mint egy abortusz vagy a gyereknevelés.

Személyes tapasztalat: kétszer vettem már be (mindkétszer gumiszakadás miatt, azóta átálltam a fogamzásgátlóra) előszőr pár órával az aktus után, másodszor kb. rá két napra. Egyik esetben sem lettem terhes. A menzeszem mindkét esetben késett és nem olyan volt, mint a megszokott. Nálam rosszullét nem volt, barátnőm viszont iszonyúan görcsölt és hányingere volt.

2010. aug. 24. 16:03
 3/9 A kérdező kommentje:

Kössz a nagy semmit....

Nem vettem csak érdekel azért kérdeztem

2010. aug. 24. 16:04
 4/9 A kérdező kommentje:
16:03 nem neked szántam az első kommit
2010. aug. 24. 16:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Az Escapelle 5000 felett van egy kicsivel.
2010. aug. 24. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
A terhességet nem szakítja meg,ez nem abortusz tabletta.Megakadályozza a megtermékenyítést és leválasztja a méh nyálkahártyáját,hogy ne tudjon beágyazódni semmi.Ha mégis megtörténik a beágyazódás,azt elhajtani már nem fogja.86%-ban megbízható.Sok esetben bevétel után pár napra vérzés jelentkezik,ez a méhnyálkahártya leválasztás miatt van.Utána késhet a menstruáció.Ha 5 napnál többet késik érdemes orvoshoz menni.A mellékhatások is egyénfüggőek,a tájékoztatóban fel lesz sorolva,hogy mikre számíthatsz.
2010. aug. 24. 16:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Csak vénnyel kapható
2010. aug. 24. 16:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen
2010. aug. 24. 16:11
 9/9 anonim ***** válasza:
hát attól függ hol élsz... Magyaro vény nélkül NEM kapható, míg pl Romániában igen. nem nem megszakítja hanem megakadályozza a beágyazódást. és aktus után 72 órával, tehát 3 nap, lehet bevenni, csak ez úgy működik minél hamarabb annál jobb. és a bevétel után 10 napra menstruációs vérzés léphet fel.
2010. aug. 24. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!