Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az eseményutáni tabletta vény nélkül kapható?
72 órás tabletta. Nevéből is látszik, hogy az aktus után legfeljebb 72 órával be kell venni. Csak vényre kapható, amit felírathatsz nőgyógyászaton, talán háziorvosnál és ügyeleten is egyaránt. Általában 2 tablettát tartalmaz, az elsőt lehetőség szerint minnél hamarabb be kell venni, a másodikat az első tabletta után 12 órával. A hatékonysága attól függ, hogy mennyi idővel a "baleset" után vetted be. Tehát minnél hamarabb beveszed annál valószínűbb, hogy nem lesz semmi probléma. Ajánlatos venni egy terhességi tesztet is és megcsinálni azt, amikor már nagy valószínűséggel kimutatná az esetleges terhességet. Mellékhatásként gyakori, hogy késik vagy egyáltalán nem jön meg abban a hónapban a menzesz. Van akinél nagyon erős rosszullétet okoz, van aki meg sem érzi. Egyénfüggő. Kb. 4-6 ezer forint. Nem olcsó mulatság, de mindenesetre olcsóbb, mint egy abortusz vagy a gyereknevelés.
Személyes tapasztalat: kétszer vettem már be (mindkétszer gumiszakadás miatt, azóta átálltam a fogamzásgátlóra) előszőr pár órával az aktus után, másodszor kb. rá két napra. Egyik esetben sem lettem terhes. A menzeszem mindkét esetben késett és nem olyan volt, mint a megszokott. Nálam rosszullét nem volt, barátnőm viszont iszonyúan görcsölt és hányingere volt.
Kössz a nagy semmit....
Nem vettem csak érdekel azért kérdeztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!