Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzasgatlo mellett esememy utani tabletta?
Sajnos úgy tünik nem vedett még a fogamzasgatlo mikor megtortént a dolog.
A menstruaciom 3. Napjan kezdtem szedni, es utolag megtudtam hogy csak akkor ved az elso szemtol ha a menstruacio elso napjan veszem be. Kulonben kell varni 7 napot míg véd. Én ezt nem tudtam és már az 5. napon vedekezes nelkul tortent aktus.
Igen, tajekozatlan voltam jo hulye...vissza nem tudom forgagni.
A kerdesem hogy fogamzasgatlo szedese mellett bevehetem a 72 orasat?
Koszonom a valaszokat
Épp elòbb beszélgettem valakivel erről...ő is azt mondta hogy a ciklist figyelembe veve nem sok esely van rá.
Viszont nem tudom hogy a tabletta emiatt végképp nem védett vagy kevésbé volt hatékony
Valószínűleg kevésbé volt hatékony.
Viszont amikor eleve 1% alatti esélyed volt teherbe esni a ciklusban és ezt mondjuk 50-70%-al tovább csökkenti a tabletta akkor elgondolkodnék, hogy megéri-e bevenni egy lórúgás mennyiségű hormont...
Remélem tudod, hogy a naptár módszernek a pearl indexe megfelelő "használat" esetén jobb, mint az agyonsztárolt spermicideké?
De itt nem pro / kontra ez a kérdés, hanem az, hogy mennyire reális valakinek azt javasolni, hogy vegyen be egy 72 órás tablettát amikor jó eséllyel nincs termékeny időszakban és arra szintén jó esély van, hogy a fogamzásgátló, amit szed már beavatkozik a dolgokba...
#9 szerintem az óvszernél, hormonális fogamzásgátlónál nem jobb... 32-38% között mozog a naptár módszer PeI. Akkor érdemes így "védekezni" ha nem jelent gondot a terhesség.
5 nap fogamzásgátló szedése meg nem elégséges a hatékony védelem kialakulásához, minimális még csak a hatása.
S nem azt mondtam biztos terhes, csak azt hogy magas a kockázata, kb. mintha nem is szedte volna. Innentől kezdve a kérdező eldönti mennyire bízik a naptár módszerben, vagy mennyire nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!