Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló 20.napon védelmet nyújt?
Elkezdtem fogamzásgátlót szedni, de úgy voltam vele, hogy az első hónapban még védekezzünk óvszerrel is mellette.
A 20.napon együtt voltunk, de kiszakadt az óvszer, szerencsére időben észrevettük és így félbehagytuk.Így max.előváladék kerülhetett be.(olvastam, hogy előfordulhat, hogy valaki attól is teherbe eshet.)
Azóta volt egy vérzés a gyógyszer mellett. Így nem lehetek terhes ugye?
#3 Csak akkor nyújt védelmet az első szemtől, ha a ciklus első napján kezdi. Le is van írva, hogy ha a ciklus 2-5. napján kezdi valaki, akkor 7 napig nem véd.
De a kérdésre válaszolva a 20. napon már védve voltál tuti.
Ha bevetted a ciklusod 1-5 napja között akkor igen, már véd.
(Ezt csak azért hangsúlyozom mert itt már láttam kérdést ahol a csajszi ciklusa közepén kezdte el szedni a készítményt...)
5-ös:
Nem véletlenül kell 1-5 nap között bevenni.
#6, nem válaszoltál, ha a 7. napon kezdte el, akkor 20 nap után még nem véd? A tájékoztatóban az van, hogy ha nem az első napon kezdi el szedni, akkor egy hétig védekezzen másként is. Azt nem látom, hogy ha a 8., 10., 14., stb. napon kezdem el, akkor még 20 további nap után sem véd.
Értem, hogy a ciklus 1. napján elkezdve, attól a naptól kezdve véd. Azt is értem, hogy ebben az van benne, hogy a ciklus alatti teherbeesés rendkívül ritka, szinte csodaszámba megy, azután pedig már megvan a hormonszint. De akkor a #3 válaszoló téved?
7-es:
Azt hittem egyértelmű a válasz. Nem lehet tudni, hogy mennyire vagy védett, mivel 7. napon már megkezdődhetett az ovulációd. Ezért mondtam, hogy nem véletlenül kell 1-5 nap között bevenni, mert akkor még esélyes, hogy menstruálsz.
Tehát ha 6. nap után kezded szedni, akkor nagyon esélyes, hogy nem fog védeni a gyógyszer, mert nem rendeltétsszerűen szedted. Lehet megkezdődött a pereérésed, és a gyógyszer csak mindent felbolygat.
A 3. válaszoló pedig nem írt hülyeséget, mert valóban az áll a betegtájékoztatóba. Ha 2-5. nap között kezded el, akkor egy hétig kell kiegészítő védekezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!