Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mi a véleménye a spirálos fogamzásgátlásról?
3 éve szedek már fogamzásgátlót, teljes mértékben bevált, de kezdenek egyre jobban elójönni a negatív hatásai és szeretném elhagyni. Spirál hangzik számomra a legjobbnak, de mindenhonnan azt hallom hogy ezt a típusú fogamzásgátlót már szűlt nőknek ajánlják én viszont 20 éves vagyok. Mennyire lehetséges ebben a korban a spiral használata? Ajánlaná nőgyógyász, vagy nekem kell kérnem?
Homrontartalmu vagy hormonmemtes a jobb?
A jelenlegi gyógyszerem is a hormonok miatt akarom elhagyni. Szóval én a hormonmemtes felé hajlok. Aki tud barmi hasznosat a spirllal kapcsolatban, vagy csak lenne pár biztató szava vagy tanácsa, örömmel fogadom.
Hát, ha nagyon erős vérzésed van, akkor el fogja mozdítani és semmit nem ér onnantól, ez az egyik.
Másik, hogy magát a megtermékenyülést nem akadályozza meg, tehát ugyanúgy terhes leszel, csak nem ágyazódik be szerencsés esetben...
Ezenkívül amit írt valaki: hogy a hormonmentes is hormonváltozást okoz....ez sajnos igaz, sőt gyulladást, mert akárhogy nézzük, idegentest!
Ha esetleg a szervezeted nem fogadja be, akkor a kilökődési tünetek elég borzasztóak lesznek...
Egyébként a pearl-indexe sem túl jó....
Az előbb leírtam: gyulladás.
Ami abból alakul ki, hogy a szervezet idegentestnek érzékeli a spirált.
A gyulladás elindíthat kedvezőtlen folyamatokat, igen, szélsőséges esetben akár a hormonműködés is tönkremehet miatta.
Nekem pl. gyulladt fog miatt nem jött meg a menstruációm.
Amíg nem csinálták meg, nem múlt el a gyulladás és addig nem is jött meg újra...na, ilyen szinten szól bele a gyulladás a hormonműködésbe!
Ilyen hulyeseget se hallottam meg hogy gyulladt fog miatt nem jon meg menstruacio
1,5 eve van fent hormonmemtes, azota csak jobb lett a ciklusom
Miert ez szol bele, akinek nincs??
Előző vagyok.
Tehát ha a hormonmentes spiráltól begyulladsz (márpedig legtöbb esetben igen), akkor a fent vázolt esetben be is következik a változás.
Mivel a spiral STERIL, kontrolallt gyulladast hozz letre, meg jo hogy begyullad
De az NEM hat a hormonokra
14-es, a nemlétező ciklusod?
A hormonos fogamzásgátló eszközök kikapcsolják a saját ciklusodat.
És hormonos spirál mellett nem is vérzel....ja, biztos normális dolog ez is....
Kérdezz meg egy orvost 16os, de bizony hat!
Mindegy, engem hidegen hagy a dolog, már csak azért is, mert magát a megtermékenyülést nem akadályozza meg (a sima hormonmentes) [a hormonos meg ugyanolyan oroszrulett, mint a tabletta]....
17: hormontMENTESről van szó
18: megkérdeztem anno és nem hat rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!