Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mi a véleményetek/tapasztalata...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek/tapasztalataitok ebben az esetben? Szerintetek nyugodt lehetek? (többi lent)

Figyelt kérdés
A mensim első napjától elkezdtem szedni (életemben elősször) NOVYNETTE nevű fogamzás gátló tabit. Ma van 9. napja hogy szedem és ma lefeküdtünk a barátommal de nem védekeztünk. Nem élvezett belém de azért egy kicsit félek hogy előóvadékból teherbe eshetek. Vagy szerintetek ez hülyeség ??? Már védhet a gyógyszer ?? Kicsit parázok szóvan nagyon megköszönném, hogy ha valaki ismeri vagy szed ilyen tabit akkor válaszolhatna hogy van e értelme izgulnom vagy sem. A rendes válaszolóknak előre is köszönöm a válaszokat. !!
2010. aug. 19. 23:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát necces a dolog mivel a fogamzásgátlók vagy azonnal vagy egy hét múlva vagy csak egy hónap múltán nyújtanak teljes védelmet. tudni kéne, hogy a tied melyik kategóriába esik. A betegtájékoztatóban nem írtak erről?
2010. aug. 19. 23:03
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát 2szer is végigolvastam a betegtájékoztatót de salynos azt nem láttam h bele lett volna írva. :(

De azért köszi a választ. :)

2010. aug. 19. 23:09
 3/7 A kérdező kommentje:

23:06-osnak: "remélem nem segitek"

Akkor ne segíts !!! De a felesleges kommentektől kímélj meg légyszi mert nem vagyok rád kíváncsi !!!

Bocsi lehet flegmának tűnik amit írtam de nem birom az ilyen embereket !!!

2010. aug. 19. 23:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg. valószínű, hogy nincs miért aggódnod. ha nem beléd élvezett, akkor nyugodj szépen meg, s várd a gyógyszermentes napokat. az az igazság, hogy egy hónapot szoktak javasolni az orvosok, a biztos védelem kapcsán, de neked erről semmit nem mondott az orvosod? azt tanácsolom, hogy szedd tovább rendesen, s azért várjátok meg azt az egy hónapot. ha eddig bírtátok óvszerrel, akkor az a pár nap már nem a világ vége:) s még egyszer: nagyon kevés az esélye, h terhes legyél..
2010. aug. 20. 05:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszod, most nagyon megnyugtattál.

Az az igazság h nekem ezt említette az orvosom, de nem volt nálunk óvszer és nagyon megkívántuk egymást.

Tudom felelőtlenek voltunk mert védekeznünk kellett volna még, és pont ezért a barátom nagyon vigyázott.

Reméllem akkor igazad van és tényleg nem lex gond.

Mégegyszer köszi a válaszod, nagyon rendes vagy. :)

2010. aug. 20. 11:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen fel kéne majd hívnod az orvosodat, mert fogamzásgátló szedésénél ha terhesség is fennáll, ugyanúgy megjön a menstruáció és mivel neked ez lenne az első hónap még viszonyítási alapod sincsen, hogy tabletta mellett milyen a menzeszed így nem vennéd észre ha változna valami.
2010. aug. 20. 12:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Láttam kétszer is feltetted ezt a kérdést,ezt olvastam utoljára,ezért ide írok.Nem tudom a tablettát mikortól véd,az egy hónap az általános,amit javasolni szoktak.Mivel 9 napja szeded és nem élvezett beléd elég kicsi a valószínüsége,hogy terhes vagy,persze kizárni nem lehet.

A 7 napos szünetben NEM fog megjönni a vérzésed,ha terhes vagy még akkor sem,ha fogamzásgátlót szedsz.A megvonásos vérzés,ami a 7 napos szünetben jelentkezik,azért van,mert megvonod abban a pár napban a tablettát és ez készteti a szervezetedet arra,hogy leváljon a méh nyálkahártyája.Ha terhes vagy,akkor a hormonszint nem változik,a szervezeted nem fog vérzéssel reagálni arra,hogy nem szeded a tabit.Ezért nem fogsz vérezni a szünetben,ha terhes vagy.Persze kivételek vannak,mint ahogy némely esetben menstruál a nő a terhessége alatt,de ezekben az esetekben is más a mensturáció,mint normális esetben.Szóval csinálj majd egy tesztet és most már várjátok ki a második levelet,addig óvszerezzetek!

2010. aug. 20. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!