Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy is van ez a dolog az előváladékkal?
Nagyon sokszor olvasom itt a hozzáértő hozzászólók véleményeit, miszerint az előváladéktól simán teherbe lehet esni, mert nekik is így lett gyerekük, meg a szomszédjuk barátnőjének a kismacskája is emiatt ment abortuszra.
Viszont egy családi ismerősünk, akik történetesen nőgyógyász, azt állítja, hogy így teherbe esni minimálisak az esélyeink, nagyjából egyenlő a nullával, mert magyarázata szerint a peetsejt zselészerű falát csak sok-sok hímivarsejt képes úgy felpuhítani, hogy végül egy bejusson, és ezzel szemben az előváladék alig tartalmaz, vagy nem is tartalmaz hímivarsejtet. Eszerint az ismerősöm szerint a megszakításos közösülésnél (szándékosan nem védekezést mondok) általában az okoz terhességet, hogy a fiú nem húzza ki időben a péniszét, és valódi ondó is kerül a lányba.
Szeretném megkérdezni, hogy nagyon nagyon őszintén, ki az, aki biztosra mondja, hogy csakis az előváladék tehet a terhességéről? Kort is írjatok a válaszhoz.
Második vagyok ez lemaradt :
22/L
Valóban kicsi az esélye, több dolognak kell összejönnie ahhoz, hogy valóban terhesség legyen belőle.
Viszont én csak akkor védekeznék így, ha nem lenne akkora baj egy baba jövetele. Mert ha abból az egymillióból én vagyok az az egy, aki terhes lesz, akkor rohadtul nem érdekelnek a statisztikai számok, cseszhetem...
25/l
A normális mennyiségű hímivarsejt az ondóban: 20 millió-120 millió/ml.
Ha 20 milliónál kevesebb, akkor oligospermiáról beszélünk. Az oligospermia pedig oka lehet a férfi meddőségnek...
Szóval ez tényleg érdekes kérdés:)
De ugye tudjuk, hogy egy év alatt 100 nőből megszakításos védekezés mellett 35-40 esik teherbe. (Védekezés nélkül 80). Tehát a megszakítás hatásfoka csak 50%.
Hogy tulajdonképpen tényleg az előváladékban lévő hímivarsejtektől esik teherbe a nő, vagy attól, hogy a férfi nem képes időben kihúzni, az nagyon jó kérdés.
De vszínűleg mindenki azt állítja, hogy "időben kihúzta".
Véleményem szerint ez nem egy olyan dolog, amivel szabad kockáztatni. Ha másnak nem sikerül időben kihúznia, mi a garancia arra, hogy a te párodnak majd sikerül? Vagy ha ennyien nem érezték, hogy egy pici mégis csak belement, akkor a te párod miért érezné?
Itt még is csak egy gyerek életéről van szó. És megszakításos védekezésnél ha a pár egészséges tényleg csak idő kérdése, hogy mikor üt be a dolog.
De amúgy ha vki ilyen védekezés mellett több év alatt sem esik teherbe, annak nem ártana kivizsgáltatni magát (és a párjának is). Pl az egyik 35 éves kommentelőtől, aki 13 évig védekezett így, megkérdezném, hogy van gyereke?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!