Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogy is van ez a dolog az...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is van ez a dolog az előváladékkal?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor olvasom itt a hozzáértő hozzászólók véleményeit, miszerint az előváladéktól simán teherbe lehet esni, mert nekik is így lett gyerekük, meg a szomszédjuk barátnőjének a kismacskája is emiatt ment abortuszra.

Viszont egy családi ismerősünk, akik történetesen nőgyógyász, azt állítja, hogy így teherbe esni minimálisak az esélyeink, nagyjából egyenlő a nullával, mert magyarázata szerint a peetsejt zselészerű falát csak sok-sok hímivarsejt képes úgy felpuhítani, hogy végül egy bejusson, és ezzel szemben az előváladék alig tartalmaz, vagy nem is tartalmaz hímivarsejtet. Eszerint az ismerősöm szerint a megszakításos közösülésnél (szándékosan nem védekezést mondok) általában az okoz terhességet, hogy a fiú nem húzza ki időben a péniszét, és valódi ondó is kerül a lányba.

Szeretném megkérdezni, hogy nagyon nagyon őszintén, ki az, aki biztosra mondja, hogy csakis az előváladék tehet a terhességéről? Kort is írjatok a válaszhoz.

2010. aug. 19. 10:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Elnezest az offert de erre en is kivancsi vagyok. :p
2010. aug. 19. 10:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Mi régebben gumival védekeztünk de csak a finish előtt húzta fel a párom.Nem lettem terhes,pedig volt előváladék.
2010. aug. 19. 10:25
 3/10 anonim ***** válasza:

Második vagyok ez lemaradt :

22/L

2010. aug. 19. 10:26
 4/10 anonim válasza:
mi párommal,mindig megszakítással közösültünk és nem lettemm terhes,pedig volt előváladék rendesen. 13 évig sexeltünk így. 35 éves vagyok
2010. aug. 19. 10:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Valóban kicsi az esélye, több dolognak kell összejönnie ahhoz, hogy valóban terhesség legyen belőle.

Viszont én csak akkor védekeznék így, ha nem lenne akkora baj egy baba jövetele. Mert ha abból az egymillióból én vagyok az az egy, aki terhes lesz, akkor rohadtul nem érdekelnek a statisztikai számok, cseszhetem...

25/l

2010. aug. 19. 10:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Az előváladékban akkor lehetnek spermiumok,ha elötte elélvezett a férfi.Ez lehet elötte aktus vagy maszturbáció is.A legnagyobb baj a "majd vigyázok,ne aggódj"-al van.Ha már érzi,hogy jön,akkor legtöbbször késő és jutott be spermium is a hüvelybe.Amikor itt a nagyon "ügyesek" irogatják,hogy nem volt gumi,de csak 3 percig csináltuk és csak előváladék volt,azt legtöbbször ellenőrizhetetlen.Sajnos sok minden előfordulhat,ezért kell védekezni.Az előváladékban sem tudhatjuk,hogy mennyi spermium van,ezt még a nőgyógyász sem tudja megmondani (az enyémmel beszélgettem erről),ez helyzet függő és az,hogy valóban időben kiveszi az pedig szintén szerencse kérdése.Aki így akar óvszert spórolni annak gerendából lehetnek az idegei,mert,hogy minden hónapban aggódhat,az is tuti.
2010. aug. 19. 11:20
 7/10 anonim ***** válasza:
A legtöbben nem esnek teherbe ezzel a módszerrel, vagy ha igen, szerintem azért amit írtál, hogy nem húzza ki a pasi időben, és egy kis ondó is kerül a lányba. De előváladéktól szerinem sem lehet teherbe esni. Max tényleg akkor ha előtte pár percel közösült már vagy maszturbált, és a hugycsőbe maradtak a spermiumok. Aki nagyon parázós az nyilván nem védekezik így, én nem ilyen típus vagyok, nem szoktam parázni, elvileg ez is sokat számít, mert aki állandóan parázik valami miatt, az előbb-utóbb be is vonzza hogy megtörténik.
2010. aug. 19. 12:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A normális mennyiségű hímivarsejt az ondóban: 20 millió-120 millió/ml.

Ha 20 milliónál kevesebb, akkor oligospermiáról beszélünk. Az oligospermia pedig oka lehet a férfi meddőségnek...

Szóval ez tényleg érdekes kérdés:)

De ugye tudjuk, hogy egy év alatt 100 nőből megszakításos védekezés mellett 35-40 esik teherbe. (Védekezés nélkül 80). Tehát a megszakítás hatásfoka csak 50%.

Hogy tulajdonképpen tényleg az előváladékban lévő hímivarsejtektől esik teherbe a nő, vagy attól, hogy a férfi nem képes időben kihúzni, az nagyon jó kérdés.

De vszínűleg mindenki azt állítja, hogy "időben kihúzta".

Véleményem szerint ez nem egy olyan dolog, amivel szabad kockáztatni. Ha másnak nem sikerül időben kihúznia, mi a garancia arra, hogy a te párodnak majd sikerül? Vagy ha ennyien nem érezték, hogy egy pici mégis csak belement, akkor a te párod miért érezné?

Itt még is csak egy gyerek életéről van szó. És megszakításos védekezésnél ha a pár egészséges tényleg csak idő kérdése, hogy mikor üt be a dolog.

De amúgy ha vki ilyen védekezés mellett több év alatt sem esik teherbe, annak nem ártana kivizsgáltatni magát (és a párjának is). Pl az egyik 35 éves kommentelőtől, aki 13 évig védekezett így, megkérdezném, hogy van gyereke?

2010. aug. 19. 13:09
 9/10 anonim ***** válasza:
20%
a párommal 12 éve vagyunk együtt, soha nem szedtem semmien fog.gátlót, és nem húztunk gumit, "Gumi dugni olyan mint zokniba fürdni" :) és a 12 év alatt 2 baba csúszott be, de igazábóé vártunk is, és szerettük volna is őket:)
2010. aug. 19. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Megszakítással védekezni pedig olyan,mint otthagyni a bulit a jó hangulat elött. 12 év alatt egyszer sem fejeztétek be rendesen?
2010. aug. 19. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!