Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az a problémám, hogy elhagytam az utolsó szem tabimat amit ma kellene bevennem! Mit tegyek? Vegyem be a következő haviból, vagy hagyjam ki ezt a napot, és innen számítva a 8. napon kezdjem ettől függetlenül a következő hónap első tabiját?
Yasminelle fogamzásgátlót szedek!
na meg ha kihagyok egy szemet, akkor az új hónap kezdésénél újra vigyáznunk kell egy két hétig?
Ja, meg még egy kérdés! A tabletták szedésénél fontos az hogy mindenképp azt a tablettát vegyem be amelyik nap van? mert ugye a tabik felett ott vannak a hét napjai!
egyfázisúnál tök mindegy, a napok azért vannak ott, hogy tudd követni
én a helyedben elkezdeném a kövit, és akkor mindig így csinálnám
ezt olvastam:
- Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten
A következő lehetőségek közül választhat:
- Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével.
Valószínűleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követően, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt.
2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdőnapján akarja a következő csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson.
Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad.
- Ha kihagyott egy tablettát a csomagból, és nem jelentkezik vérzés az első tablettamentes periódusban, előfordulhat, hogy teherbe esett. Fel kell keresnie kezelőorvosát a következő csomag szedésének elkezdése előtt.
nekem a 2. megoldás a szimpatikusabb, viszont ennél nem írja hogy nő-e a teherbeesés kockázata, mert az első vagy a második hétnél nő ha kihagyunk egy tablettát! akkor ezek szerint itt nem lehet nagy problémám, max egy nappal korábban fog megjönni a következő hónapban?
Kombináltban nem vagyok otthon, de ha régebb óta szeded már, az az egy tabi, pláne az utolsó szem, nem fog sokat számítani. A következő adagot egy nappal korábban kezdeném így beszedni.
A terhesség kockázata csak akkora, mint amúgy is. (vagyis tabival sem 100%-os)
Hűha...én nem lennék ilyen bátor az első hónapban. Bár lehet, hogy ez csak az én parám, hogy 20 db bogyesz nem képes átalakítani a hormonrendszeremet...:S
Gumival nem bírjátok ki addig? Kövi hónaptól meg mehet orrba-szájba!:)
hmm én sem vagyok bátor :S csak érdeklődöm mert én sem tudom, hogyan kellene... az első két hétben még óvatosan játszadoztunk :D mindig kivette mielőtt elment, de 2 hét után bennem ment el, de ebből már nem lehet baj ugye?
egyébként én is úgy gondoltam hogy egy hétig vigyázunk, de ha elkezdem a következő hónap első szemét, akkor nem kellene még azzal is várnom egy hetet legalább? mármint egy hétig valamivel még védekezni mellé v megszakítással?
A kombinált és a többfázisú mást jelent.
A kombinált azt jelenti, hogy többféle (kettő) hatóanyag kombinációját tartalmazza. A Yasminelle pl etinil-ösztradiolt és drospirenont.
A többfázisú azt jelenti, hogy a különböző színnel jelzett tabletták más mennyiségben tartalmazzák a hatóanyagot.
A Yasminelle kombinált, egyfázisú fogamzásgátló, azaz minden szem ugyanolyan mennyiségben tartalmazza a kétféle hatóanyagot.
Így teljesen mindegy, melyik nap melyiket veszed be, a napokat azért jelölik rajta, hogy könnyebben tudd követni.
Ilyen esetben az első megoldást nem javaslom. Orvos válaszol rovatban olvastam, hogy nem igazán szabadna ezt a "két levelet szünet nélkül szedek" módszert alkalmazni, mert többet árthat, mint használ:)
A helyedben most kezdeném el a 7 napos szünetet, majd a 8. napon folytatnám egy új csomaggal. A 7 napos szünetben és utána még egy hétig kiegészítő védekezést alkalmaznék.
De ha pontos választ szeretnél a kérdésedre, itt felteheted: orvostudakozo.hu
Köszönöm szépen a választ, kielégítő volt! Én is így gondoltam, mivel utolsó szemről van szó, így most kihagyok 7 napot aztán a következő havit meg majd a 8. napon!
Köszönöm még egyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!