Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha valaki fiatal korától...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki fiatal korától kezdve rendszeresen szed fogamzásgátlót, az nem árt?

Figyelt kérdés

Olyan esetekre gondolok, amikor pl. valaki 15 évesen kezdi el a fogamzásgátlót, aztán egész végig, pl 45 éves koráig szedi.

Én nem vagyok ilyen, bár még én is fiatalabb vagyok (18) és nem tudom, hogy árthat-e az ilyen mértékű gyógyszerszedés. (Persze ha már babadolog lenne évek múlva, nem szedném, de aztán meg újra...)

2010. aug. 16. 14:56
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
szóval ha valaki ilyen sokáig szed bogyót az a világ legbutább embere. leginkább az szedjen akinek muszájból kell. aki meg védekezés céljából szedi, ajánlott másfél évente min3 hós szünetet tartani. nem másért csak ne legyen majd később baj, mikor a babaprojektre kerül a sor. szóval, mindenki meg kell álljon vele, nem szedheti 30évig folyamatosan:))
2010. aug. 16. 14:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen én a védekezés szempontjából kérdeztem. Tehát ha ilyen eset áll fent, pár évente szünet kell?
2010. aug. 16. 15:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem a nagynéném szedett fogamzásgátlót. neki azt mondtál, hogy évente 2 hónap szünetet tartson.
2010. aug. 16. 15:02
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
2 hónap nem elég, kell az a 3...minden doki ezt ajánlja... hogy regenerálódjon, úgymond a hormonháztartásod. ennyi idő MINIMUM kell.
2010. aug. 16. 15:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én orvosom azt mondja, hogy ez a szünet dolog többet árt, mint használ, mert mire kezd helyreállni a hormonháztartás, újra felborítja. Azt mondta 10 évente érdemes váltani, de nem abbahagyni. Én 25 éves korom körül szeretnék gyereket, és addigra abbahagyom, majd ha megszültem annyi gyermeket, amennyit szeretnénk (és persze el tudunk tartani), akár a klimaxig is szedem, mert csak a babaprojektre szeretném abbahagyni.
2010. aug. 16. 15:09
 6/10 A kérdező kommentje:

15.09, én is így szeretném ezt az egészet.

De úgy látom, ezzel a szünettel nagyon megoszlanak a vélemények... Azt hiszem, a nőgyógyászom véleményét is kikérem majd.

Köszi a válaszokat!

2010. aug. 16. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:

én nem szedek,de anyukémmal már beszéltünk erröl.

ö régota szedi most 46éves, és azt mondta neki az orvos, h aki elkezd szedni fogigátlot nagy nehzen lehet csak abbahagyni mert pl növeli a méhnyakrák kialakulását is, tehát majdnem egész életetben szedheted.

persze ez csak azokra igaz akik több évtizede szedik

2010. aug. 16. 15:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Hogyne ártana? Gyógyszer, keresztül megy a májon, vmennyire biztosan károsítja. Ezért kell évente vérképet csinálni..

Meg ugye a gyógyszer úgy működik, hogy "kikapcsolja" a hormontermelést. A szervezet hozzászokik, hogy kívülről kap hormont, így neki nem kell előállítania.

Van, aki évekig szedi, és nem lesz semmi gondja utána sem, de rengeteg nőnek nem áll helyre a peteérése. Aztán vagy csak orvos tudja megoldani, vagy az sem.

Ha babát szeretne, mehet meddőségibe:/

Azért annyira nem veszélytelen, mint ahogy beállítják.

2010. aug. 16. 15:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezeknél a tabiknál már nem kell évente tartani szünetet, nem tudom miylen orvos mondja.Az én orvosom szerint és másoktól is azt hallottam, hogy felesleges, meg ha már vki tart akkor az legyen legalább 4 hónap, h értelme is legyen.
2010. aug. 16. 19:29
 10/10 anonim ***** válasza:

A régieknél kellett szünetet tartani, most már többet ártasz vele... ha meg abbahagyod, mert szünetelsz, akkor annak minimum 4-6 hónapnak kell lennie.

Anyu egyébként 25 évig szedte a fogamzásgátlót, teljesen egészséges a mai napig.

2010. aug. 16. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!