Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki fiatal korától kezdve rendszeresen szed fogamzásgátlót, az nem árt?
Olyan esetekre gondolok, amikor pl. valaki 15 évesen kezdi el a fogamzásgátlót, aztán egész végig, pl 45 éves koráig szedi.
Én nem vagyok ilyen, bár még én is fiatalabb vagyok (18) és nem tudom, hogy árthat-e az ilyen mértékű gyógyszerszedés. (Persze ha már babadolog lenne évek múlva, nem szedném, de aztán meg újra...)
15.09, én is így szeretném ezt az egészet.
De úgy látom, ezzel a szünettel nagyon megoszlanak a vélemények... Azt hiszem, a nőgyógyászom véleményét is kikérem majd.
Köszi a válaszokat!
én nem szedek,de anyukémmal már beszéltünk erröl.
ö régota szedi most 46éves, és azt mondta neki az orvos, h aki elkezd szedni fogigátlot nagy nehzen lehet csak abbahagyni mert pl növeli a méhnyakrák kialakulását is, tehát majdnem egész életetben szedheted.
persze ez csak azokra igaz akik több évtizede szedik
Hogyne ártana? Gyógyszer, keresztül megy a májon, vmennyire biztosan károsítja. Ezért kell évente vérképet csinálni..
Meg ugye a gyógyszer úgy működik, hogy "kikapcsolja" a hormontermelést. A szervezet hozzászokik, hogy kívülről kap hormont, így neki nem kell előállítania.
Van, aki évekig szedi, és nem lesz semmi gondja utána sem, de rengeteg nőnek nem áll helyre a peteérése. Aztán vagy csak orvos tudja megoldani, vagy az sem.
Ha babát szeretne, mehet meddőségibe:/
Azért annyira nem veszélytelen, mint ahogy beállítják.
A régieknél kellett szünetet tartani, most már többet ártasz vele... ha meg abbahagyod, mert szünetelsz, akkor annak minimum 4-6 hónapnak kell lennie.
Anyu egyébként 25 évig szedte a fogamzásgátlót, teljesen egészséges a mai napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!