Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vegyek fogamzásgátló tablettát vagy sem? (SOS)
A barátnőm és én szeretkeztünk és már megszokás volt hogy gumi nélkül csináljuk.
Történt egy incidens, későn húztam ki szerintem, mert nem éreztem mikor megyek el, és szerintem egy kicsi ment a barátnőmbe.
(Persze az is meg lehet hogy időbe kihúztam, de a vaginája alatt volt spermám, így arra következtettem ment bele egy kevés.)
Ő azt mondta ne aggódjak nem lesz belőle semmi, mert nincs pete érése, és pcos betegsége van így alig ha hiszi hogy teherbe esne egy ilyen kis mennyiségtől mert a nagyja a hasán landolt.
Azt mondta várjuk meg a 1-2 hetet és csináljunk tesztet hogy megnyugodjak.
Venni akarok fogamzásgátlót.
Ha 3 napos tabi:
Ma van az utolsó nap hogy be vegye, vagy veszek 5 naposat amit bevesz a 4. vagy az 5. napon és akkor fixen megnyugodnék mivel most még nem szeretnék gyereket, és elvetetni sem akarom az elsőt.
Ez az ő döntése, neki kell felíratnia. A spermiumok az emberi test legkisebb sejtjei, ezért egy kis cseppben is több millió lehet belőlük. A mennyiségtől függetlenül van esély a teherbeesésre.
Az esemény utáni nem úgy működik, hogy 71 óránál még hat, 72 után már nem. Folyamatosan egyre kisebb esélye van megakadályozni a terhességet az idő múlásával. A hagyományos ennyi idő után már semmit sem érne.
Itt már nem tehetsz mást, mint hogy reménykedsz és tanulsz az esetből. Ha ennyire különbözően álltok hozzá a nem kívánt terhesség kérdéséhez, akkor nem érdemes kockáztatni.
Megannyi ember esett már teherbe ilyen megszakításos módszerrel.
Megannyi ember esett már teherbe mert úgy hitte ha nincs peteérése a naptár szerint akkor mehet a menet.
És még megannyi eset van amikor a pcos ellenére is utat tört magának az élet (bár itt a legtöbb talán tervezett).
Gondolom fogamzásgátló alatt esemény utáni tablettát értettél... a kettő nem ugyanaz.
De nem tudsz csak úgy venni neki, ezt orvos kell felírja
Rendben akkor megvárom és csinálunk tesztet, 3 hétig minden héten vasárnap biztos ami biztos.
Köszönöm a válaszokat, nagyon szépek kérek mindenkit szorítson nekünk hogy ne legyen semmi.
Pcos esetén annyira nehéz am teherbe esni hogy ismerősnél megállapították egyik hónapban a másikban meg kiderült hogy 2 hónapos terhes. 😂
Egyébként ja 5 nap után már nem nagyon mész vele semmire és az nem fogamzásgátló hanem esemény utáni és ha a barátnőd pcosos akkor hiddel hogy nem hiányzik neki az a hormonbomba ami a szervezetébe kerülne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!