Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Holnap megyek először nőgyógyászhoz mien a menete és ha fogamzásgátlót szeretnék akkor mindenféleképpen elkuldenek vérvételre?
1. Eloszor gondold at, hogy megeri-e neked.
2. Egy altalanos verkep/vizeletre menj el. (Fontos hogy rendben legyen a vesed, majad stb.)
3. Ha volt a csaladban kozeli rokon trombozisos, vagy csak szimplan biztos akarsz lenni a dolgodban, menj el tromobozispanel vizsgalatra, kb. 12 ezer, de ha barmi kiderul, hogy fokozott genetikai hajlamod van trombozisra, el se kezdd, mert a 3-as valaszolo baratnoje (szegenykem, nyugodjon bekeben🥺) feltehetoleg trombozist, majd tudoemboliat kaphatott, lehet hajlamos volt.
4. En minden evben jarok eves szuresre nodokihoz, es minden evben nezetem a verem, hogy minden rendben van-e.
5. Ne dohanyozz, mozogj, es elj kicsit jobb eletmodot, ha befogadja a tested, es az elobbiek is mind okek nem lesz gond.
Ha igen, es 3 honapon tul vagy mar a szedessel, akkor vagy bogyo valtas vagy abbahagyas.
3felekeppen hat a bogyo:
1. Nem lesz peteeresed.
2. Elvekonyodik a mehnyalkahartyad (ha meg is termekenyulne egy petesejt, nem tud megtapadni.)
3. Megvastagodik valami valadek surusege, ami a spermiumok mozgasat neheziti es nem igen tudnak eljutni a petesthez (ami valszeg be sincs erve).
Nem szabad kihagyni egy szemet se, kiveve a szunetben, amikor a bogyo abbahagyasa miatt “megjon” a megvonasos verzesed, ami igazabol a hormon hirtelen leesese miatt jon, es ezzel probaljak fenntsrtani a test ritmusat.
Ha rendesen szeded, nem hanyod/fosod ki, akkor 99% biztos.
Ha alkalmi partnereid lennenek huzz gumit, mert csak az ved a nemi bajok ellen.
Kellemes szorakozast!😁
Ha barmi kerdesed lenne, irj, en 3 eve szedek bogyot.
22/L
Ha normális orvosról van szó elküld vérvételre, jobban jársz hidd el te is úgy. Ha volt trombózisos a családodban akkor az sem biztos amúgy hogy szedhedsz és dohányozni sem lenne tanácsos melette (bár ezzel sokan nem törődnek)
A gyógyszert meg majd a kövi mensid első napján tudod majd csak elkezdeni valószínűleg
Az én nődokim azt tanácsolta, hogy nem az első, hanem az 5. napon kell elkezdeni és akkor kisebb eséllyel lesz pecsételő vérzés az első 1-2 hónapban.
Én nagyon sokáig nem is tudtam, hogy kellene vérvétel a gyógyszer felírása előtt, eddig egyik nőgyógyász se küldött el (se magán se állami), csak megkérdezte, volt-e betegség a családban. Az is hozzá tartozik, hogy mellvizsgálatot soha egyik se csinált és amikor egyszer kifejezetten kértem, mert csomót éreztem, akkor nagyon meglepődött rajta és szinte zavarba jött, de megcsinálta.
Szóval az a tapasztalat, hogy úgy kell odamenni, hogy tudod, hogy mit szeretnél és akkor megcsinálják.
Nem szabad könnyelműsködni, ha az egészségedről van szó, inkább ma egy tűszúrás, mint 1 év múlva temetés...
A vizsgálat kellemetlen, de kibírható. Ne felejtsd el évente legalább egyszer megvizsgáltatni magad (panasz esetén azonnal)!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!