Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Férfiak! Elvárjátok, hogy a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Elvárjátok, hogy a barátnőtök/párotok/feleségének stb. fogamzásgátló tablettát szedjen? (Ha a vizsgálatok alapján szedheti.)

Figyelt kérdés
Ha igen mikortól, mennyi idő után? Miért igen, miért nem? Ismeritek azokat a mellékhatásokat, amiket ezek a hormonális cuccok tesznek a női szervezettel? Szakító ok, ha esetleg a hölgy ragaszkodik az óvszerhez?

2020. okt. 15. 08:57
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Őszinte leszek, nagyon kellemes meglepetés olvasni a hozzászólásokat! Köszönöm mindenki válaszát, nagyra értékelem:) ment a zöld továbbra is mindnekinek!

Utolsó egyetértek, én elvből se szednék tabit, ha ezt így kijelentené a párom. Valószínűleg mondjuk nem is maradtunk volna együtt ezek után sokáig...

2020. okt. 15. 09:42
 12/35 anonim ***** válasza:
76%
nem várom el
2020. okt. 15. 09:50
 13/35 anonim ***** válasza:
50%
Őszinte leszek : az első és legfontosabb dolog az, hogy közösen döntsünk, amit mind a két fél elfogad, nem lehet egyoldalúan rákényszeríteni egy nőt... a másik hogy én valóban nem szeretem ovszerrel csinálni, gyakran dobok is egy "fél hatot' tőle, úgyhogy fogamzásgátló tabletta, ha az nem megy akkor szóba jöhet a spirál... de csak ha a nő is beleegyezik és ezt akarja!!
2020. okt. 15. 10:58
 14/35 A kérdező kommentje:

Köszi a választ utolsó! Ment a zöld:)

Tényleg fontos a közös döntés, mert közös felelősség is a fogamzásgátlás.

2020. okt. 15. 11:07
 15/35 anonim ***** válasza:
57%

Nem várnám el. Ha szedni szeretné legyen a saját döntése. Én le tudok mondani az olyan vágyaimól amihez szűkség lenne a fogamzásgátlóra.

F

2020. okt. 15. 12:35
 16/35 anonim ***** válasza:
9%

Oké, akkor én leszek a gonosz: Igen, elvárom. Ha valakivel együtt vagyok és rá költöm el az életem, az időm, akkor azt élvezni akarom. Nem, nem gumival kínlódni és rosszabb minőségben szexelni, hanem élvezni. Tépjetek szét, de én szeretek élvezetesen szexelni.

És nem, azzal sincs probléma, ha valaki nyíltan vállalja az elvárásait. Mindenkinek vannak elvárásai: Valakinek a magasság, anyagiak, kinézet, valakinek meg az, hogy jó legyen a szex.

Elvárás nálam ez akkor lesz, amikor már tényleg komolyra fordulnak a dolgok.

A férfiak közül pedig sokan képben vannak a hormonális dolgokkal és a fogamzásgátlással. Én is. Így azzal is, hogy mennyi függ a tabletta típusán és a nőgyógyászon. Normális vizsgálatok esetén nem nagyon okoz problémát és pár évente akár szüneteltetni is lehet.

A férfiak helyett nyugodtan lehet támadni a nőgyógyászokat is, mert elég sok nőnek írnak fel fogamzásgátlót tiniként, hogy beálljon a ciklus.

2020. okt. 15. 12:38
 17/35 anonim ***** válasza:
64%

16#

Semmi baj nincs azzal,hogy Te ezt szeretnéd.

De ne beszéljünk elvárásokról.

Nem hiszem,hogy nagyon otthon lennél a fogamzásgátlás témában mert akkor nem mondanád,hogy rendes vizsgálatokkal nem okozhat problémát.Ez nem igaz.

Amikor nekem felírták mindent vizsgálat megvolt és mégis olyan szinten tönkre vágta a libidóm,hogy majdnem ráment a kapcsolatunk.

2020. okt. 15. 12:44
 18/35 anonim ***** válasza:
0%

#17: Az a baj, hogy én szeretnék valamit és ezért valószínűleg sokan támadni fognak. Elvileg elfogadás van, gyakorlatilag 2 ember együttműködő kapcsolatát is képesek néhányan ekézni.

Azt írtam, hogy normális vizsgálatok esetén nem nagyon okoz problémát. Hibalehetőség mindig van. A libidócsökkenés előre nem kimutatható, tablettaváltás lehet megoldás.

2020. okt. 15. 12:49
 19/35 anonim ***** válasza:
73%

Én úgy kezdtem,hogy nem baj ha Te ezt szeretnéd.Szóval nem támadtalak.

Csak arra akartam rávilágítani,hogy ez szerintem nem egy jogos elvárás.

Szakítanál valakivel akivel komolyra fordult a dolog de nem szeretne gyógyszert szedni?

2020. okt. 15. 12:52
 20/35 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Téged is felpontoztalak. Akkor nálad egy olyan nő szóba se jön, aki mondjuk egészségügyi okok miatt semmilyen hormonális cuccot nem használhat?

Valóban sok függ a típuson, csak sajnos mivel a hatóanyag a kombinált hormon, az minden kétfázisú tablettában megtalálható, ez pedig rengeteg nőnek okoz komoly egészségkárosodást. Mostanában kezd elterjedni, hogy mik a rejtett mellékhatások, hiszen ezek a tabletták csak a 60-as évek óta léteznek, és nagyon sokat fejlődtek. Jelenleg egy szemben harmad, illetve ötöd annyi hormon van, mint az elsőkben. Viszont az endokrinológus-nőgyógyász képesítés kombinációjára is mostanában kezdett csak ilyen komoly igény lenni.

Kevesek szervezete tolerálja éveken keresztül a hormonális fogamzásgátlást. A helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy a legtöbb esetben a tabletta szüneteltetése, abbahagyása után jönnek elő a problémák, amit nem lehet annyival elintézni, hogy jaj fáj a fejem, abbahagyom a tabit. Akiknél pedig kialakul esetleg egy PCOS, inzulin rezisztencia, cukorbetegség, ne adj Isten pajzsmirigy alul-, vagy éppen túlműködés, soha sem lesznek olyan állapotban, mint a tabi előtt, hiszen ezekkel csak együttélni, kezelni lehet, meggyógyítani nem. :(

Persze megértem, amit írsz, és lehetnek elvárásaid, és meglepő, hogy ennyire képben van sok férfi a témával, de úgy érzem a kommentedből, hogy sajnos még mindig nem eléggé. Illetve a nőgyógyászok is ugyanazt csinálják, amire utaltál, ha nem jön be ez a tabi, ír egy másikat, talál valamit, amit egy ideig óráig tolerál a hölgy szervezete.

Nem biztos, hogy ez olyan jó megoldás. :(

A tinédzser számára kiírt fogamzásgátló pedig felháborító, ők aztán tényleg nincsenek tisztában azzal, hogy mit kockáztatnak, illetve kisebb nyomásra a párjuk miatt is beszedik, mert még mindig jobb, mint egy terhesség, ha a fiúka nem hajlandó felvenni az óvszert. Bőrproblémákra pedig rengeteg modernebb kezelés, illetve gyógyszer áll rendelkezésre, ami hormonmentes. Ezt egy jó bőrgyógyásznak tudnia kellene.

Szóval egyetértek, rengeteg szakmaiatlan nőgyógyász praktizál, nem véletlenül költenek a hölgyek egy vagyont jó magánorvosokra, és vadásszák hozzájuk a helyeket.

2020. okt. 15. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!