Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol tudok venni esemény utáni tablettát? És
körülbelül mennyibe kerül? Hány darab van benne? Hány
alkalomra elég?
Szia!
1.Csak orvos írhatja fel, nőgyógyász, háziorvos, sürgősségi ambulanciás orvos, ügyeletes orvos...stb.
2.5500-6800ig kb, patikától függ
3. Van olyan, amiben 1 szem van és van amiben 2 szem van. A 2 szemesből mindkettőt be kell venni, de minden rajta van a tájékoztatón. Figyelmesen olvasd majd el.
4. Egy alkalmonra elég.
5.Fontos, hogy max 72 órán belül be kell venned, de bizonyos orvosok szerint csak akkor ér valamit, ha kb.24-36 órán belül beveszed.
Remélem segítettem, és minden rendben lesz! :)
2008. nov. 28. 11:43
2/11 A kérdező kommentje:
Az a helyzet h még mindketten "kezdők" vagyunk a párommal..és a gumival nem szimpatizál a szeszám:P ezért gondoltam h aktus után bevettem volna egy ilyet...de hát ha csak orvossal lehet felíratni akkor az gáz:S Más megoldás után kell néznünk:S
Azt azért tudni kell, hogy ez nem olyan, mint a vitamin, meg a fogamzásgátló, hogy rendszeresen lehessen használni. Egyes vélemények szerint egész életedben 1-2 alkalomnál többször nem tanácsos használni. Úgyhogy inkább a megelőzésre kell a hangsúlyt fektetni.
2008. nov. 28. 12:00
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,sokat segítettetek!!:-)
Egyszer már én is vettem egy ilyen tablettát. Kb.4.000 ft-ba került de ez már több, mint 3 éve volt. Én csak bementem a gyógyszertárba és adott az eladó hölgy szó nélkül. De ezt egyáltalán nem ajánlják többszöri használatra, mert nagyon magas a hormontartalma és emellett rengeteg mellékhatása is van. Szóval szerintem inkább menj el nőgyógyászhoz és irass ki fogamzásgátlót! Azt ajánlom, hogy mielőtt bármit is szedni kezdesz mindenképp beszéld meg egy orvossal!
2008. nov. 28. 12:26
6/11 A kérdező kommentje:
De hát igy nincs értelme elmennem nődokihoz.Mivel még szűz vagyok nem fog megvizsgálni és anélkül meg nem ir fel gyógyszert :S
Ez nem így van, megvizsgál, csak máshogyan és írha fel gyógyszert, manapság már sok szűz lány írat fel fogamzásgátlót, ami nem feltétlenül jó, de jobb mint a baba vagy az eseményutáni hormon löket. Egyébként meg barátkozzon csak meg a szerszám az óvszerrel, kezdetben az bőve elég védekezés, ne engedj a pasinak, te eshetsz teherbe nem ő.
2008. nov. 28. 14:08
Az esemény utáni tabletta kb egy lórúgásnyi hormont juttat a szervezetedbe. Annyit, vagy többet mint egy egész hónapi normál fogamzásgátló. Ezért is nem szabad túl sűrűn szedni. Mondjuk évente 2x használhatsz ilyet, erre nem szabad alapozni. Ha tényleg komolyan gondoljátok a pároddal és a gumi nem játszik, akkor marad a rendszeres fogamzásgátló. Viszont annál ha jól tudom 1 hetet vagy 1 levelet várni kell!
2008. nov. 28. 14:32
Szerintem hagyjátok későbbre a hormon tartalmú dolgokat,van más megoldás!!!ha nem megy gumival,lehet kapni hüvelytablettát!recept nélkül kapható gyóyszertárakban 1500-2300Ft/12 darab,10 perccel aktus előtt kell feltenni(úgy mint a tampont)az elolvad és csinálhatjátok ;)
de a betegtájékoztatón minden rajta van!én a Pharmatex hüvelytablettát ajánlom,mi is ezt használjuk!
Sok sikert!
/Szmötyi/
2008. nov. 28. 16:09
Hát ez a hány alkalomra elég durva volt.Ha erről se tájékozódtál se semmien fogamzásgátló gyógyszerről szerintem még szexelni se kéne hacsak nem akarsz babát.Az esemény utáni elég durva gyógyszer azt olvastam ha valaki többször használja(pl 1éven belül majdnem minden hónapban mondjuk) akkor olyan kárt is okozhat hogy nem lehet babája.A hüvely tablettáról én csak rosszat tudok mondani nem egy ismerősőm esett teherbe mellette.A nőgyógyász megvizsgál inkább beszéld ezt meg vele.
2008. nov. 28. 16:23
Kapcsolódó kérdések: