Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Antibiotikum szedése a gyógyszermentes héten? Ilyenkor meddig nem lesz hatásos a fogamzásgátló?
Sajnos nagyon fáj a torkom, antibiotikumot kéne szedni. Most van a gyógyszermentes hetem a fogamzásgátló szedésében. Tudom, hogy az antibiotikum befolyásolja a hatását, és kiegészítő védekezést kell alkalmazni, azonban arról semmilyen információt nem találtam, hogy ebben az esetben mi a helyzet?
Tudna valaki segíteni? Vasárnap nem tudom elérni a nőgyógyászom. :(
Válaszolok, ha elmondod a részleteket:
A szünet első napjától kezded az antibiotikumot?
Hány napig szeded?
Múlt hét csütörtökön volt az első nap a "szünetből". Vasárnap kezdtem szedni az antibiotikumot. Egy heti adag van.
Már pénteken felírta az orvos, csak elfelejtettem erre rákérdezni. :(
Kezdd el a következő havi adagot a foggátlóból csütörtökön, ahogyan amúgy is tennéd, és szedd mellé az antibiotikumot vasárnapig. A rákövetketkező vasárnaptól tekintheted védettnek magadat, addig védekezzetek, mintha nem is szednél semmit.
Gyakorlatilag kövesd azt az előírást, mintha nem a mensi első naplán kezdenéd a tabletta szedését. Egy hét után véd.
Nagyon szépen köszönöm a hasznos választ!
Azt hittem egy teljes hónapig kell kiegészítő védekezés.
Ment a zöld! Szép estét!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!