Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elmagyaráznátok hogy működik...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmagyaráznátok hogy működik a fogamzásgátló? (lent. Bőv. )

Figyelt kérdés
Szóval még nem voltam nőgyógyásznál.. oda elmegyek mondom neki hogy tabit szeretnék felíratni? felírja.. gyógyszertárba kiváltom? Kb mennyibe kerül? Ill. hogy kell szedni? és ez már az első tabletta beszedése után hat vagy olyan 1 hétnek el kell telni? vagy hogy van? Azért szeretnék szedni mert ha gumival védekezünk mindig attól félek h kiszakad vagy valami és áll. a gyógyszer biztonságosabb is. Bocs a sok kérdésért és előre köszi aki válaszol. 17/L
2010. aug. 3. 13:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés!Patika függő is eleve,hogy az adott tabletta mennyibe kerül,akár 3 hónapra is.A barátnőmnek egyszer kellett úgy vennie,hogy havonta és akkor kb.ugyanannyira jött ki,mint ha egyszerre vette volna.Pár száz ft eltérés volt azt hiszem csak.Úgy gondolom,azért 6-8 ezer ft-nál nem mindegy,hogy egyszerre kell-e kifizetni vagy 2ezresével havonta.Ezért mondtam ezt a módszert,de igazad van,oda kell figyelni,hogy ne legyen ráfizetéses a dolog.
2010. aug. 3. 14:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nah akkor összeszedem neked a dolgokat:)

1. Elmész a dokihoz. Megvizsgál, csinál rákszűrést, elküld vérvételre, ha előfordult a családban trombózis, akkor trombózis hajlam vizsgálatot is kér (azt szintén a vérből nézik).

Ha egyéb problémád is van, mint pl. túlzott szőrösödés vagy nagyon sok pattanás, akkor vszínáleg hormonvizsgálatot is csináltat.

Ha ezek nem vizsgál meg, vagy nem küld el vérvételre, hagyd ott és keress mást.

Ha megvannak az eredmények visszamész, és ha kónak ítéli, felírja a gyógyszert.

Van, ami 1500 forint körül van csak, de van ami 8000 forint. Ez gyógyszertáranként is változhat!

Vannak olyan tabletták, amelyek ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák ugyanolyan mennyiségben, csak más gyártja. Ezeknek az ára között is jelentős eltérés lehet. Kérd meg a dokit, hogy az adott típusból (amit javasol) lehetőleg a legolcsóbbat írja fel.

2. A tablettákat általában 21 napig kell szedni, utána 7 nap szünet, majd 8. naptól kezdve ismét 21 napig kell szedni és így tovább. A 7 napos szünetben kell megjönnie a menstruációnak, de ne ijedj meg, ha nem rögtön az első napon jön meg! Lehet, hogy csak a tablettamentes időszak 5. napján fog. Akkor is el kell kezdeni a 8. napon, ha nem múlt még el a vérzésed!

Vannak már olyan tabletta is, ami 28 darabos. Ez lehet olyan, hogy 24 "aktív" tablettát tartalmaz és 4 hatóanyag nélkülit (csak hogy könnyebb legyen számon tartani, de lehet vastartalmú tabletta is), vagy 21 akítv és 7 hatóanyag nélküli.

3. A tablettákat minden nap, nagyjából azonos időben kell beszedni. Néhány óra csúszás nem baj, de ha 12 óránál később jut eszedbe, akkor meg kell nézni, mit ír a tájékoztató, és aszerint kell eljárni! (Van amelyiknél be kell szedni akkor is, ha így két tabi jut egy napra, vmelyiknél pedig nem szabad utólag pótólni! Tehát mindig a betegtájékoztatót kövesd!!)

4. Tabletta bevétele utáni hasmenésre, hányásra is oda kell figyelni, szintén a betegtájékoztató alapján kell eljárni!

5. A legtöbb tablettánál azt írják, hogy ha menzesz első napján kezded szedni, akkor már az első szemtől véd, ha 2-5. napon akkor egy hétig kell kiegészítő védekezés. A legtöbb orvos azért minium egy hetet szokott mondani, de van, aki azt javasolja várd meg az első levél végét.

Én is inkább ezt tanácsolom, akkor biztos nem lesz baj:) Inkább, minthogy utána halálra aggód magad, hogy vajon szabadott volna-e vagy sem:)

6. Az első 2-3 hónapban előfordulat vérzés a levél szedése közben is. Ettől nem kell túlzottan megijedni, de ha sokáig fennáll a probléma, orvoshoz kell fordulni!

7. A tablettának lehetnek negatív mellékhatásai is. Enyhébb mellékhatásoknál érdemes 1-2 hónapot várni, hátha elmúlik, ha nem, akkor orvoshoz visszamenni. Súlyos mellékhatásnál azonnal orvos!

Azt javaslom, hogy mielőtt elmész orvoshoz, írd össze az összes kérdésed és neki tedd fel! Sokkal megbízhatóbb választ kapsz, mint itt:)

Használat előtt pedig alaposan olvasd át a betegtájékoztatót, mert úgy veszem észre, azt sokan elfelejtik!

Remélem segítettem:)

2010. aug. 3. 15:04
 13/17 A kérdező kommentje:
De rendesek vagytok :) Nagyon sokat segítettetek köszönöm szépen:)
2010. aug. 3. 15:23
 14/17 anonim válasza:

Hát én 2 hete kezdtem el szedni. elmentem nőgyógyászhoz. vérvételre küldött,hogy meg tudja állapítani h nekem melyik a legmegfelelőbb (minden páciensét elküldi,aki gyógyszerért megy.) megcsináltattam a vérvételt.elküldték neki az eredményt.ő felirta a receptet.kiváltottam.a 3havi adag 6000 forint volt.

Elkezdni a menstruációd első napján kell.2 hét után véd a gyógyszer. de minden fontos információt megkjérdezhetsz az orvosodtól.+ benne van minden a betegtájékoztatóban.

2010. aug. 3. 17:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszii nektek is.. Akkor csak vérvételre kell menni?
2010. aug. 3. 19:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Leírtam mindent. Normális doki megvizsgál, rákszűrést csinál és elküld vérvételre.
2010. aug. 3. 22:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Rákszűrés az hogy zajlik? fájdalmas ???
2010. aug. 4. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!