Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elmagyaráznátok hogy működik...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmagyaráznátok hogy működik a fogamzásgátló? (lent. Bőv. )

Figyelt kérdés
Szóval még nem voltam nőgyógyásznál.. oda elmegyek mondom neki hogy tabit szeretnék felíratni? felírja.. gyógyszertárba kiváltom? Kb mennyibe kerül? Ill. hogy kell szedni? és ez már az első tabletta beszedése után hat vagy olyan 1 hétnek el kell telni? vagy hogy van? Azért szeretnék szedni mert ha gumival védekezünk mindig attól félek h kiszakad vagy valami és áll. a gyógyszer biztonságosabb is. Bocs a sok kérdésért és előre köszi aki válaszol. 17/L
2010. aug. 3. 13:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
A tabletta ára és az, hogy mettől hat illetve a többi adata attól függ mit ír fel a doki. Van olyan ami rögtön hat, van ami egy hét után megbízható. De a dokid mindent el fog mondani ami fontos.
2010. aug. 3. 13:35
 2/17 anonim ***** válasza:
66%

válaszok máshonnan:

A fogamzásgátló tabletták árai között elég nagy szórás van, a legolcsóbb készítmények 3 havi adagja kb. 1400 forint, a legdrágábbaké szintén 3 hónapra kb. 4000 forint. A tabletták felsorolásától kérem, hogy tekintsen el, mert igen sokféle készítmény kapható, nőgyógyásza részletesen tájékoztatja a kérdésről. Egyébként természetesen a drágább készítmények valamivel modernebbek, de az az igazság, hogy a jelenleg kapható olcsóbb tabletták is teljesen megbízhatóak, és mellékhatásuk is kevés van. A tabletta felírásához szükséges egy nőgyógyászati vizsgálat rákszűréssel, és egy laborvizsgálat (vérvétel) a máj működési zavarainak kiszűrésére, mivel a fogamzásgátlók alkotórészeit a máj bontja le.

A sokféle tabletta közül alkati sajátosságok, kórelőzményi adatok alapján lehet választani, de a gyakorlat a választás próbája. Általában 3-4 hónap alatt a megfelelő szerrel összeszokik a szervezet, ha jelentős mellékhatások ekkor is fennállnának, szívfájdalom nélkül váltani kell.

2010. aug. 3. 13:41
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Előtte olvasd el itt hogy milyen mellékhatásokkal küzenek a lányok akik szedik.
2010. aug. 3. 13:41
 4/17 A kérdező kommentje:
Olvastam h van olyan hogy 10 ezer FT ha olyat ír fel a doki nekem nincs arra pénzem minden hónapba :( meg olvasom hogy elhízás májfoltok stb...:8 azt hiszem elment a kedvem...:( Ill. Ez akkor kell szedni az első szemet amikor vége van a vérzésemnek rá következő első nap?
2010. aug. 3. 13:52
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Kijavítanám a második hozzászólást,a drágábbak meghaladják a 4000ft-ot,az enyém például 3 hónapra 6350ft.

Ha elmész az orvoshoz,ő valószínüleg megvizsgál.Semmi fájdalmas nincs benne!Valószínüleg vesz kenetet a rászűréshez is.Lehet,hogy elküld vérvételre is,de ez elég változó,van,ahol ez kimarad.Felír valamit és ha gondod van a gyógyszerrel,akkor szolnod kell és váltotok másikra.Ezt sajnos ő sem tudja előre,hogy neked melyik válik be,ezért figyelned kell magad,hogy érzel-e mellékhatásokat.Előfordulhat az első pár hónapban közti vérzés,ez még nem gond,de ha 3 hónapnál is tovább lenne,akkor váltani kell.A többi mellékhatást nem tudom felsorolni,mert rengeteg van,olvasd el majd a tájékoztatót.Minden emberre másképp hatnak,így ha pl.az egyik barátnőd az adott tabitól hízott,az nem jelenti azt,hogy attól te is fogsz és fordítva.Szóval a saját szervezeteden múlik,hogy hogy reagál,nincs általános képlet.

Mindig adott időben kell bevenni,célszerű olyan időpontot választani,amikor mindennap ráérsz,hogy be tudd venni.Én a mobilomat is be szoktam állítani,hogy jelezzen,ne felejtsem el.

Hogy mikortól hat,ez is változó,de főleg a dokidat kérdezd meg,mert ezen az oldalon heves viták vannak mindig,szóval ezt az orvosoddal beszéld meg,hogy mikortól hagyhatod el a gumit.

Figyelj arra,hogy,ha antibiotikumot kell szedned,az gyengítheti,ezért utána egy hétig gumizni kell.Ha hánytál és/vagy hasmenésed volt a bevétel után 3-4 órán belül,akkor célszerű pótolni,mert nem biztos,hogy felszívódott.Az alkohol nem befolyásolja,csak annyira ne legyél részeg,hogy hánynod kelljen.

Szerintem mindent leírtam,a tájékoztatóban úgyis minden benne van!

2010. aug. 3. 13:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem,amikor megjön a vérzésed,az első napon kell elkezdeni,de van olyan is,amelyiket az ötödik napon.Ez is tabi függő,kérdezz rá a dokidtól!
2010. aug. 3. 13:53
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a Válaszokat... Még írjatok :)
2010. aug. 3. 14:01
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

az a 3 havi 4000 ft nagyon alá van becsülve, az enyém pl 3 hónapra 8000.

ha elmész nőgyógyászhoz, akkor igen, elmondod, hogy szeretnél fogamzásgátlót felíratni (azt is nyugodtan elmondhatod, hogy eddig óvszerrel védekeztetek, de attól félsz, h annak valami baja lesz, szerintem örülni fog h felelősségteljes vagy). akkor valószínűleg megvizsgál, felír valamilyen gyógyszerből 3 havit, azt elmész a gyógyszertárba és kiváltod. árban nagyok az eltérések, ez gyógyszerfüggő teljesen. aztán ha megkaptad, a betegtájékoztatóban benne lesz minden, hogy hogy kell szedni, mikortól, mennyi idő után hat, de ezt jó esetben az orvos is elmondja.

optimális esetben elkezded szedni és minden oké, de ha bármi bajod van (pl fejfájás, puffadás, stb), akkor szólhatsz az orvosnak, és ő felír valami másfajtát, ezt addig csinálhatod, amíg meg nem találod a megfelelőt. de nekem pl már az első teljesen jó volt, fél éve szedem és semmi gondom nem volt vele :)

19l

2010. aug. 3. 14:08
 9/17 anonim ***** válasza:

13:52-es vagyok

Eszembe jutott,hogy ha nincs egyszerre 6-8 ezer forintod tabira,akkor kiválthatod havonta is.Célszerű 3 havit iratni,mert a 3havis recepttel kaphatsz 1 havi adagot,de fordítva nem.Így nem kell havonta orvoshoz menni iratni.

2010. aug. 3. 14:15
 10/17 anonim ***** válasza:
utolsó, ha a 3 havi adagot havonta váltos ki egyesével, végösszegben nem kerül többe, mint egyszerre a 3?
2010. aug. 3. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!