Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A 72 órás tabletta mit csinál...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A 72 órás tabletta mit csinál a szervezetben, hogyan akadályozza meg a terhességet?

Figyelt kérdés

Elmagyarázná nekem valaki? :)

Azt tudom, hogy jó sok hormon van benne, meg okozhat pl. rosszullétet is meg össze-vissza jön meg tőle, de hogy pontosan mit csinál a szervezetben, azt nem.

Csak kíváncsiságból kérdeztem, mert érdekel a dolog.

Még szűz vagyok!

16/L

2010. aug. 1. 20:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Igaza van annak, aki azt állítja, hogy az a fogamzásgátló, ami a peteérést akadályozza. A 72 órás a pete beágyazódását akadályozza meg, nem az érést.
2010. aug. 1. 21:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Amúgy pl. a Fertilan ugyanazt tartalmazza, mint a Rigevidon, vagy a Tri-regol, csak nagyobb mennyiségben. Így vszínűleg a hatása is ugyanaz, nem?...

Tessék, betegtájékoztató:

"Milyen hatása van a Fertilan tablettának?

A Fertilan tabletta ösztrogén (etinilösztradiol) és gestagén

(levonorgesztrel) hormont tartalmazó fogamzásgátló készítmény. Gátolja a

méh nyálkahártyájában a megterméenyült pete beágyazódását,

megváltoztatja a méhkürt mozgékonyságát, fokozza a méhnyak nyák

viszkozitását. A menstruációs ciklus közepén adagolva gátolja a

peteérést."

Egy másik:

"A Rigesoft tabletta hatását az alábbiak szerint fejti ki:

- megakadályozza a petesejt kijutását a petefészekből

- megakadályozza a már kijutott petesejt megtermékenyülését

- megakadályozza a megtermékenyített petesejt beágyazódását az anyaméhbe."

2010. aug. 1. 22:00
 13/15 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, mielőtt lecsesztek legalább nézzetek utána. Minden betegtájékoztató elérhető a neten. Még egyszer elmondom: A sürgősségi tabletta ugyanolyan hatóanyagot tartalmaz, mint a "rendes" fogamzásgátló, csak nagyobb mennyiségben.

Légyszíves olvassátok el figyelmesen amit az előző kommentemben bemásoltam.

2010. aug. 1. 22:02
 14/15 anonim ***** válasza:
jajj de okos itt mki. mivel vannak különböző 72 órás tabletták, ezért különbözőképpen hatnak. van amelyik a megtermékenyült petesejt beágyazódását akadályozza meg, és vannak akik a megtermékenyítés előtt hatnak, akár a petesejtre, akár a hímivarsejtre hatva, vagy mindkettőre. sztem az első a biztosabb. mki eldöntheti (már ha akar ezen gondolkodni) hogy melyiket szeretné (bár sajnos nem gondolkodunk rajta, h a megtermékenyült petesejt beágyazódása elvileg ugyanaz, mint egy abortusz)ÉN véleményem!
2010. aug. 1. 22:46
 15/15 anonim ***** válasza:

*amik

*a petesejt beágyazódásának megakadályozása

2010. aug. 1. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!