Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 72 órás tabletta mit csinál a szervezetben, hogyan akadályozza meg a terhességet?
Elmagyarázná nekem valaki? :)
Azt tudom, hogy jó sok hormon van benne, meg okozhat pl. rosszullétet is meg össze-vissza jön meg tőle, de hogy pontosan mit csinál a szervezetben, azt nem.
Csak kíváncsiságból kérdeztem, mert érdekel a dolog.
Még szűz vagyok!
16/L
www.contraception-esc.com/powerpoint/HS3-Veszpremi.ppt
5. dia
köszi a powerpointot, csak a felét nem tudtam értelmezni azoknak a szavaknak
amúgy én azt hallottam, hogy a tabi hatóanyaga szétmarja a megtermékenyült petesejtet és a méh nyálkahártyáját
Amit hallottál, az tuti hülyeség:)
Ami a diában áll:
- akadályozza a peteérést, a tüszőrepedést, a spemiumok mozgását, a megtermékenyítést, a megtermékenyített petesejt fejlődését a kürtben és a "szállítását", a méhben a beágyazódás előtti fejlődést, a beágyazódást, a méhnyálkahártya receptorokat (ennek nem tudom mi a jelentősége pontosan), a beágyazódást, a sárgatest működését és a trhességi hormon iránti érzékenységét.
Ha vmit rosszul írtam bocsi:)
Utolsókám, amit te idemásoltál, az a sima fogamzásgátló tabletta hatása, vagyis hülyeség.
a 72 órás úgy működik, hogy a már megtermékenyített petét nem engedi beágyazódni. már ha működik. ha nem, akkor megtapad a pete és már csak abortusszal lehet megszakítani a terhességet.
"utolsókám": A ppt-t írtam le érthetőbben. Ott sürgősségi fogamzásgátlót ír, és nem úgynéz ki, mintha hülyék írták volna.
De akkor biztos neked van igazad...
Mert egy gyakorikerdesek.hu oldalon névtelenül írogató embernek hinnem kellene, ugye?
De köszönöm szépen, hogy felhívtad erre a figyelmem. Majd ha lesz időm utánanézek tudományos könyvekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!