Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beszedhetek szünet nélkül 2 havi fogamzásgátlót?
olvasd el a leírását biccs plíz. abban benne szokott lenni, hogy lehet-e ilyet csinálni az adott gyógyszerrel (általában igen). de ha nem vagy benne biztos, kérdezd meg a nőgyógyászod.
egyébként én pl intimkelyhet használok, ami szó szerint egy csoda, legutóbbi tengerpartos nyaraláson végig megvolt, de ezzen nó para, gond nélkül lehettem végig a vízben. annyi, hogy tényleg olvass utána, hogy milyen lenne neked való, ha erre adod a fejed, ne csak random vásárolj. (facebookon keress rá, van egy nagyobb fb csop tanácsokkal)
Ha késleltetni akarja a menstruációját
Még ha nem is ajánlott, azzal, hogy a tablettamentes időszak helyett közvetlenül folytatja a következő Belara cikluscsomagot, lehetséges a menstruációjának (megvonásos vérzés) a késleltetése egészen a második levél végéig. A második cikluscsomag szedése során előfordulhat pecsételő vérzés (vércseppek vagy vérfoltok) vagy áttöréses vérzés. A következő szokásos hétnapos tablettamentes időszak után folytassa a soron következő cikluscsomag szedését.
Kérhet tanácsot kezelőorvosától mielőtt a menstruációja késleltetése mellett döntene.
Ez áll a betegtájékoztatóban. Lehet nem lenne sok értelme késleltetni ha így meg bármikor lehet áttöréses vérzés, pecsételés... :/
hát, mondjuk nem valószínű, hogy akkor olyan mértékű vérzés lenne ez a pecsételés, mint alapesetben menstruációkor,így gondolom a fájdalom is enyhébb lenne. szóval ha tényleg nagyon görcsölsz, lehet érdemes tenni vele egy próbát.
és feleslegesen próbáltam akkor "téríteni" :D nekem is merulám van, ráadásul nagyon szerencsés vagyok, nekem ő mulasztotta el a görcsöket, mióta használom, sokkal kevésbé fájdalmas. de tudom, hogy nem mindenkinek működik így. mindenesetre bárhogy is döntesz, szurkolok, hogy ne zavarjon bele a nyaralásba :)
Ha guglizol arra a szóra, hogy megvonásos, akkor sok orvosi cikket fogsz találni, amelyek megírják, hogy a szünetnek nincs valóságos egészségügyi értelme, hanem pszichológiai oka van. Lehet folyamatosan szedni a fogamzásgátlót, nincs hátránya.
Tegnap volt ugyanez a kérdés, a 10-11 válaszomat olvasd: https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__fogamzasgatlas__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!