Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS Ma csináltam egy terhességi tesztet. Terhes vagyok?
Kérdés:
Nem terhes nő vérében van-e kimutatható HCg? Illetve vérzés előtt egy héttel a 2.8 HCg eredmény utalhat-e már terhességre.
Válasz:
A hCG hormon általában terhesség esetén mutatható ki a női szervezetben, de vannak egyéb olyan körülmények is, amikor ilyen kis mennyiség jelen lehet. Én pontosan értem, hogy sokan már a várt vérzés kimaradása előtt szeretnék tudni, hogy terhesség fogant-e meg, de ennek nincs sok értelme. Ilyenkor ugyanis komoly csalódást okozhat az is, hogy a mai érzékeny tesztek már az úgynevezett preklinikai terhességet is kimutatják, ami adott esetben egy normális vérzés kíséretében elvetél. Igazából a terhesség kimutatására csak a menstruáció kimaradás után kell törekedni.
Dr. Ács Nándor
Most ezt olvastam...próbálom nyugtatni magam. Mindig védekeztünk. Mindig parázom ha nem jön meg, ha van rá okom, ha nincs. Biztonság kedvéért csináltam meg. Most pedig kész ideg vagyok.
amikro én csináltam tesztet, rávolt irva, hogy a "köztes" eredméynt nemkell figyelembe venni, mert történhetnek ilyenek amiket irtál, csak pár perc mulva kell megnézni.
szerintem szinte biztos, hogy ez történt itt is, megnyugodhatsz, de ha aggodsz vegyél még egyet =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!