Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hormonális fogamzásgátló szedése hormonzavarra?
Ma voltam vizsgálaton, ahol mondták hogy szednem kell fogamzásgátlót hormonzavart visszaállítani, viszont félek a mellékhatásoktól. Pl: migrénes vagyok és arra köztudottan ellenjavallt.
Kaphatok másféle gyógyszert ha nem a nemkívánt terhesség ellen szedném? Tapasztalok ezzel kapcsolatban vannak?
Szia. En migrenre hormonmentes fogamzasgatlot kaptam. Teljesen megszunt a migren.
22L
Sima migrén csak relatív kontraindikáció, meg lehet próbálni. Ha gyakoribbá válnak a migrének vagy aurás migrén jelentkezik, abba kell hagyni.
Ha alapból aurás migréned van, akkor eszedbe se jusson szedni.
A hormonzavar meg elég tág fogalom. De az alapvető, hogy a fogamzásgátló a hormonproblémát nem javítja meg, csak elfedi, amíg szeded. Magyarul tüneti kezelés, nem oki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!