Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Már nagyon el szeretnék menni nőgyógyászhoz, de nem is attól félek, hanem inkább anyámtól. Nem támogat. Mit tegyek? (bővebben lent)
18 éves vagyok és még nem voltam nőgyógyásznál ami nem is zavart eddig mert soha nem volt semmi bajom és nem voltam beteg ott lent de mióta tartós kapcsolatban élek (15 éves korom óta), már igazán el kellene mennem... a barátom szerint és szerintem is jobb lenne mert nem kellene az óvszerrel kínlódni, meg amúgy is elég gyakran bújunk ágyba (anyagi csőd) és jobb lenne a gyógyszer. Anyum viszont már nem fiatal és nem támogatja az ilyen ötleteim. Már kértem egy bnőmtől telefonszámot ahova ő is jár és azt mondta elkísér az első vizsgálatra. Szerintetek is jobb lenne ha beavatnám anyum is, ne utána tudja meg? Meg ugye pénz is kellene és így még gázabb a dolog. Vagy először a nővéremmel beszéljek? Télleg nagyon jobban érezném magam de nem tudom meg tenni a legelső lépést! Nálatok ez hogy volt? Tudtok valahogy segíteni? És leírnátok hogy ti kórházba jártok-e vagy privátba? És hogy kb mennyiért vizsgálnak meg titeket? + a f.gátló ára? Nagyon megköszönném. :)
Egy 18 éves lány.

Tb-shez nyugodtan. Az enyém, 6100.-
L/18

Először is csodálkozom Anyukádon, mert tudhatná, hogy ha egy lány rendszeres nemi életet él, akkor évente rákszűrésre kell járnia- mivel Te még fiatal voltál és nem jártál nőgyógyásznál, szerintem neki kellett volna mondania, hogy menj el a szűrésre. Ha ennyire nem vagytok jóban, akkor szerintem is beszélj először a nővéreddel- én biztos mindent megtennék a húgom érdekében. :)
A gyógyszer a Te döntésed, bár ha az óvszert fizetted eddig valamiből, akkor ezt is fogod tudni- vagy azt saját pénzből fizetted és a gyógyszert szülői támogatással szeretnéd? Mert ha eddig is a szüleid segítettek anyagilag, akkor szerintem ezután is fognak. És ahogy más is írta, felesben érdemes fizetni a barátoddal, hiszen neki is érdeke- bár gondolom az óvszert sem ő vette egyedül. Nekem kifizetik a szüleim, mivel nincs saját keresetem, és ők sem szeretnének még unokát...
Én már azelőtt elkezdtem szedni, hogy először együtt lettem volna a barátommal, és Anyukám is támogatott benne, mert Ő is szedett régebben, és úgy gondolja, biztonságosabb, mint az óvszer, mert az könnyen elszakad... Ő sem túl fiatal már, és elég konzervatív is, alapból kb úgy gondolta, hogy majd 30évesen veszítsem el a szüzességem a nászéjszakán... Kicsit nehéz volt meggyőzni, mivel félt a hormonok hatásától, de inkább támogatta a gyógyszert, mint az óvszert, és belátta, hogy 1 évet együtt voltunk már, szeretjük egymást, és már nem abban a világban élünk, hogy az esküvőig várjunk az első alkalommal, és mivel már majdnem 18 voltam, belement. Szóval ezzel szerencsém volt, mert mikor mondtam neki, hogy nemsokára szeretnék lefeküdni a barátommal (1 éve voltunk már együtt), mondta, hogy akkor keressünk nőgyógyászt, aki felírná a gyógyszert.
Nálunk sajnos nem túl "kedvesek" az sztk-ban, úgyhogy nálunk az szóba sem jött. Mi utánaérdeklődtünk jó és olcsó nőgyógyásznak, így egy olyan férfihoz mentünk, aki nemrég kezdett, így nem is rendel csak heti egyszer, és nem túl drága- 1000 Ft a receptírás, 5000 Ft a vizsgálat. Nagy szerencsém van vele, mert mióta orvosira járok, egyáltalán nem fogad el pénzt, és a soromat sem kell kivárnom... Nála úgy működik, hogy aki vizsgálatra megy, az időpontot kap, aki csak receptre, az kivárja a sorát, vagy ha nagyon siet, bekopog és bemegy előbb. Első alkalommal engem is megvizsgált, de mivel szűz voltam, nem volt rákszűrés. Vérvételre is küldött, és mivel a családunkban előfordult már trombózis, egy speciális vizsgálat eredményére kellett várnunk majdnem 2 hónapot. Elvileg mindenkit vérvételre kell küldeni a gyógyszer felírása előtt, mert akármilyen kis adag hormon, akkor is hormon, akkor is le kell bontania a májadnak- ezért fontos pl. látni a májfunkciókat. És az orvosnak elvileg rá kell kérdeznie erre a trombózisos dologra is, mert ha hajlamos vagy rá, akkor lehet, hogy nem szedhetsz fogamzásgátlót- bár ha jól tudom, ma már vannak újabb fajták, amiket akkor is lehet szedni.
Az orvos valószínűleg a nála "bevált" gyógyszert akarja majd írni, de megkérheted, hogy olcsóbb fajtát írjon. Én Lindnette-t szedek, 6000 Ft 3 hónapra, és én tökéletesen meg vagyok elégedve vele- nem jelentkeztek mellékhatások és teherbe sem estem mellette (1,5 éve szedem).
Remélem tudtam valamennyit segíteni :) 19/L

Te jó ég jó drága egy magánrendelés. Na mind1.
Én egy pécsi nőgyógyászhoz jártam sztk-s és nagyon rendes! Nekem 3200ft 3 hónapra! Tri regol. másfél éve szedem. Eleinte 2 hétig kicsit hányingerem volt, de elmúlt. És azt hiszem a Milligest is hasonló árkategóriában van. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!