Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Már nagyon el szeretnék menni nőgyógyászhoz, de nem is attól félek, hanem inkább anyámtól. Nem támogat. Mit tegyek? (bővebben lent)
18 éves vagyok és még nem voltam nőgyógyásznál ami nem is zavart eddig mert soha nem volt semmi bajom és nem voltam beteg ott lent de mióta tartós kapcsolatban élek (15 éves korom óta), már igazán el kellene mennem... a barátom szerint és szerintem is jobb lenne mert nem kellene az óvszerrel kínlódni, meg amúgy is elég gyakran bújunk ágyba (anyagi csőd) és jobb lenne a gyógyszer. Anyum viszont már nem fiatal és nem támogatja az ilyen ötleteim. Már kértem egy bnőmtől telefonszámot ahova ő is jár és azt mondta elkísér az első vizsgálatra. Szerintetek is jobb lenne ha beavatnám anyum is, ne utána tudja meg? Meg ugye pénz is kellene és így még gázabb a dolog. Vagy először a nővéremmel beszéljek? Télleg nagyon jobban érezném magam de nem tudom meg tenni a legelső lépést! Nálatok ez hogy volt? Tudtok valahogy segíteni? És leírnátok hogy ti kórházba jártok-e vagy privátba? És hogy kb mennyiért vizsgálnak meg titeket? + a f.gátló ára? Nagyon megköszönném. :)
Egy 18 éves lány.
Szia! Ha anyukád ilyen felfogású szerintem attól még elmondhatod neki, de én először a nővéremmel beszélnék, ha jóban vagyok vele. Aki nemi életet él annak évente egyszer nagyon ajánlott nőgyógyászhoz mennie. A fogamzásgátlót én sem ajánlom senkinek, mert én is tartózkodom a hormonális dolgoktól, nem véletlenül, pedig fiatal vagyok, de ez a te döntésed, ráadásul 18 éves vagy, tehát felnőtt ember.
Én privátba járok 7000 Ft a vizsgálat, akkor felírja a gyógyszert is ha kéred, az 3 hónapra kb. 9000 Ft, de ezt nem kell egyedül állnod, fizessétek felesben a barátoddal. Mindkettőtök felelőssége a nem kívánt terhesség elkerülése. Viszont számolnod kell az ezt megelőző vérvizsgálattal, és a kizáró tényezőkkel (hormonbetegség, májbetegség) és persze a fogamzásgátló mellékhatásaival (nem mindenkinél jönnek ki)
A vizsgálatok nem járnak fájdalommal.
R
Engem anya támogatott, de sztem a nővéreddel beszéld meg előőször. Én magándokihoz járok, nekem 8000 Ft-ért néz meg. És egy fogamzásgátló ára, amit én veszek az 3200 Ft, a nővérem 2600 Ft-ért vesz, az egyik bnőm 1500 Ft-ért, és van egy másik bnőm is aki szed, ő meg 6400 Ft-ért. Ez változó. De tényleg most már idelye lenne elmenni megnézetni magad.
17/L
Uhh a vizsgálat ára elég húzós... anya nem fogja megengedni :(
kórházba milyenek a körülmények??? vagy azt senki sem ajánlja?
Igen, nyugodtan menj tb-shez. Nagy részük szerintem normális. Maximum siet. Leülsz, higgadtan elmondasz mindent, azt is elmondhatod, hogy ha lehet, akkor olcsó tabletta kéne.
Bele fog nézni a nunidba, a szokásos alapcizsgálatokon kívül rákszűrést is csinál, és elküld vérvételre, aztán majd kiderül, hogy szedheted-e. Elvileg ez a módja.
De én mikor először mentem el azért, mert fel akartam iratni, rögtön felírta és kész. Azért nem küldött vérvételre, mert ilyen alacsony hormontartalmú gyógyszer miatt fölöslegesnek tartotta, rákszűrést meg azért nem csinált, mert akkor még szűz voltam (ahhoz pedig fel kell nyúlni).
Általában jobb, ha az anyukával meg lehet beszélni ezeket a dolgokat, és tud ezekről, de ha úgy érzed, a te esetedben ez reménytelen, és semmiképp nem lehetne normálisan beszélni ezekről, akkor nem feltétlen szükséges. Elkísér a barátnőd, szépen önállóan meg fogsz tudni oldani mindent. Nem muszáj elmondani neki, főleg, ha téged nem zavar, hogy nem tudja.
Köszönöm szépen utolsó ez nagyon részletes volt és nagyon örültem neki! :) Már sokszor próbáltam anyuval beszélni és sztem ha ketten leszünk itthon, akkor megemlítem neki de nagyon félek szétkürtöli a rokonságban! Még a kórházi rendelésről érdeklődnöm kell, de az simább ügy mint anya! :)
Köszi a válaszod!
Szia!
Én mondtam anyukámnak és miután betöltöttem a 18-t megengedte,hogy szedjek,de ha nem akarod nem kell elmondani neki,mert el tudsz menni magad is és ha a barátoddal összedobjátok a pénzt a gyógyszerre,mint eddig gumira,akkor nem lehet gond. Szerintem elég SZTK-ba járni, ott is ellátnak rendesen és ameddig nincsen komoly bajod,addig szerintem nem is érdemes költeni a magándokira. Az én gyógyszerem 7600 3 hónapra, nem tartozik az olcsó kategóriák közé,de szerintem,ha hónapra lebontod,akkor még így is jobban jártok,mintha óvszert vennétek,csak hát ugye egybe kell kiadni ennyit,azért tűnik soknak,de szerintem megéri!
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!