Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartós hasmenés hatással van a fogamzásgátlóra, ha eltelik 8 óra a bevétel és a hasmenés között?
Figyelt kérdés
Elkaptam egy hasmenéses vírust, kb 2 hétig ment a hasam (nagyjából napi 2x vizes hasmenés, többet nem kellett/nem volt lehetőségem mosdóba menni). A tablettát 11- éjfél körül vettem be minden nap, mert addigra már nem kellett wc-re mennem és nem is mentem. Reggel 8-9 körül ment a hasam rendszeresen. Ennyi idő elegendő volt a tabletta felszívódásához? Én úgy gondoltam igen, mert 3-4 óra kell, én a dupláját vártam ki alvás miatt. Szerintetek megnyugodhatok, vagy van esély a terhességre?2019. aug. 5. 03:23
1/3 anonim válasza:
Én ùgy tudom,hogy a gyógyszer felszívódása,hogy a hatását megfelelően kifejtse 3 óra.Legalábbis nekem most ezt mondták antibiotikum szedésénél.Ezért sem szabadott a probiotikumot beszednem a gyógyszerrel együtt.
Ùgyhogy szerintem igen.Csak lehet nem megfelelően szívódik fel ilyenkor.Ezt az orvostól kellene/kellett megkérdezned,amikor kiderűlt vírusos hasmenésed volt.Mert gondolom 2 hét alatt azért legalább 2x jártál nála.Vagy fel is lehet hívni,és rákérdezni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Sajnos nem tudtam elszabadulni a munkahelyemről, hogy orvoshoz menjek. Mostanra végre elmúlt a hasmenés. Egyébként a gyógyszer második és harmadik hetében voltam amikor ilyen jellegű gondom volt. A második héten még reggel se tudtam elmenni a mosdóba, annyira elfoglalt voltam, így délután 5ig volt ideje a gyógyszernek felszívódnia. A levél harmadik hetében 8-9 órája volt. Remélem ez alatt azért fel tudott szívódni. Mindig figyeltem a gyógyszer pontos szedésére, 2 év alatt nem volt ilyen problémám. Most aggódom picit. Ma vagy holnap kell megvonásos vérzésnek jelentkeznie, ma reggel teszteltem, negatív lett. Remélem nincs gond.
2019. aug. 5. 08:48
3/3 anonim válasza:
Örülj neki, hogy nem tudtál dokihoz menni. Úgyis antibiotikumot írt volna fel, az meg több kárt csinál, mint hasznot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!