Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Az a helyes, ha betartom a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az a helyes, ha betartom a házasság előtti szüzességi fogadalmat?

Figyelt kérdés

Hiszek Istenben.Tudom hogy ha neki tettsző életet élek,azaz a 10 parancsolat szerint élek,ö is megad nekem mindent,amire szükségem van a teljes és boldog élethez.De ebben benne van az is, hogy házasság előtt ne élj nemi életet.Pedig szerintem abban nincs semmi rossz,ha a szerelmemmel szerelmeskedünk.És persze nehéz is megállni.

De tudom,hogy az Úr a saját érdekünkben adta a 10 parancsolatot,tehát meg akar védeni a lehetséges rossz következményektől,mint nemi bajok,abortusz,csalódás stb.És ha megtartom magam a házasságig,akkor tutira nem történhet velem semmi rossz.De persze addig no szex!

Ha meg mégsem tartanám be, azzal bevállalom a lehetséges következményeket is,de élvezem is az örömeit.

Tehát melyik a helyes út?

2009. nov. 18. 16:22
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Szerintem zsákba macska úgy férjhez menni hogy nem "próbáltátok" ki egymást
2009. nov. 18. 16:24
 2/23 anonim ***** válasza:

Jaj, nagyon édes. Ekkora szentfazék vagy, mindent betartasz, de azért a szex mégiscsak kell, arra azért nem vagy hajlandó, hogy tartogasd a szűzességed. Röhej vagy, komolyan mondom... XDXDXD

Ezt beszéld meg a szüleiddel is légyszíves.

2009. nov. 18. 16:26
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezek szerint csak én értelmezem félre a 10 parancsolatot? Számomra a Ne paráználkodj! annyit jelent, hogy ne csald meg a párod, és ne b@ssz félre. Ennyi, és nem több. Akkoriban 13-14 éves korban házasodtak, amikor még a szexuális vágy csak kialakulóban volt, tehát természetes, hogy arra nem vonatkozhatott. Egyszóval ha csak a pároddal szeretkezel, akkor az nem lehet rossz dolog, hisz a Bibliában is dicsőítik az egészséges szexuális együttlétet: "Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté." meg még rengeteg helyen.
2009. nov. 18. 16:33
 4/23 anonim ***** válasza:

Az Úr - aminek a létezésével kapcsolatban személy szerint erős kételyeim vannak - az utasításainak egy részét nem általánosságban, hanem az adott korra vonatkozóan érthette. Azért volt tiltva anno a házasság előtti szex, mivel még nem létezett hatékony védekezési módszer, de valahogy mégis elejét kellett venni, hogy vadidegenek amolyan egyéjszakás kalandjai gyerekkel végződjenek. Ez lehet a magyarázata, ami évszázadokig meg is állta a helyét, de ma, amikor egyrészt hatékonyan tudunk védekezni (najó, már aki :D), másrészt a házasság intézménye is némileg módosult, ez a korlátozás okafogyottá vált.

A Bibliát sem szabad szó szerint értelmezni. (Vagy akkor más részeit, ami elég morbidul hatna, miért nem értelmezik szó szerint?) Attól még nem leszel rosszabb ember Isten színe előtt.

Egy ateista

2009. nov. 18. 16:35
 5/23 anonim ***** válasza:
szerintem tedd azt amit a szived digtál és ne hallgass ezekre a szemetekre. akik leszentfazekaznak, mert hiszel Istenben! Én is hiszek benne és Istennek tetsző életet próbálok élni. De az előtt elvesztettem a szüzességem még mielőtt Őt megismertem jobban. Nagyon bánom, hogy elsiettem a dolgot. :(
2009. nov. 18. 16:37
 6/23 anonim ***** válasza:
szerintem tedd azt amit a szived diktál és ne hallgass ezekre a szemetekre. akik leszentfazekaznak, mert hiszel Istenben! Én is hiszek benne és Istennek tetsző életet próbálok élni. De az előtt elvesztettem a szüzességem még mielőtt Őt megismertem jobban. Nagyon bánom, hogy elsiettem a dolgot. :(
2009. nov. 18. 16:38
 7/23 anonim ***** válasza:
Nem attól lesz valaki szentfazék, mert hisz Istenben, hanem mert elveszíti emellett a józan ítélőképességét. Az Úr ezt akarná?
2009. nov. 18. 16:43
 8/23 anonim ***** válasza:
Örök kérdés számomra is. Én meghoztam a döntésemet, elvesztettem a szüzességem házasság előtt, és nem bántam meg. Nem tettem rosszat ezzel. Isten miért tette olyan csodálatossá a testi szerelmet, ha nem azért, hogy megéljük? Igaz, hogy vártam sokáig az elsővel, és nem akárkinek adtam oda magam, de így volt helyes. Egyébként hol hallottad, hogyha betartod a 10 parancsolatot, akkor Isten mindent megad a boldogulásodhoz? Mert jártam hittan órákra, hittanversenyekre, de erről sehol sem hallottam. Persze, attól még lehet így. És hiszek Istenben, bár az saját egyházamban már kevésbé. :-(
2009. nov. 18. 16:55
 9/23 anonim ***** válasza:

Ne azert varj vele, mert akkor majd Isten minden csupa jokat meg fog adni neked, mert akkor csalodni fogsz.

De ha elveszited hazassag elott, akkor sem fog Isten egesz eletedben uldozni, mert nem tartottad meg.

Ez amugy mindenkinek a sajat dontese.

2009. nov. 18. 17:15
 10/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell vele várj a házasságig.Ha az elveid szerint élsz és nem fekszel hetente többször más ágyába akkor fölösleges.
2009. nov. 18. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!