Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az a helyes, ha betartom a házasság előtti szüzességi fogadalmat?
Hiszek Istenben.Tudom hogy ha neki tettsző életet élek,azaz a 10 parancsolat szerint élek,ö is megad nekem mindent,amire szükségem van a teljes és boldog élethez.De ebben benne van az is, hogy házasság előtt ne élj nemi életet.Pedig szerintem abban nincs semmi rossz,ha a szerelmemmel szerelmeskedünk.És persze nehéz is megállni.
De tudom,hogy az Úr a saját érdekünkben adta a 10 parancsolatot,tehát meg akar védeni a lehetséges rossz következményektől,mint nemi bajok,abortusz,csalódás stb.És ha megtartom magam a házasságig,akkor tutira nem történhet velem semmi rossz.De persze addig no szex!
Ha meg mégsem tartanám be, azzal bevállalom a lehetséges következményeket is,de élvezem is az örömeit.
Tehát melyik a helyes út?
Jaj, nagyon édes. Ekkora szentfazék vagy, mindent betartasz, de azért a szex mégiscsak kell, arra azért nem vagy hajlandó, hogy tartogasd a szűzességed. Röhej vagy, komolyan mondom... XDXDXD
Ezt beszéld meg a szüleiddel is légyszíves.
Az Úr - aminek a létezésével kapcsolatban személy szerint erős kételyeim vannak - az utasításainak egy részét nem általánosságban, hanem az adott korra vonatkozóan érthette. Azért volt tiltva anno a házasság előtti szex, mivel még nem létezett hatékony védekezési módszer, de valahogy mégis elejét kellett venni, hogy vadidegenek amolyan egyéjszakás kalandjai gyerekkel végződjenek. Ez lehet a magyarázata, ami évszázadokig meg is állta a helyét, de ma, amikor egyrészt hatékonyan tudunk védekezni (najó, már aki :D), másrészt a házasság intézménye is némileg módosult, ez a korlátozás okafogyottá vált.
A Bibliát sem szabad szó szerint értelmezni. (Vagy akkor más részeit, ami elég morbidul hatna, miért nem értelmezik szó szerint?) Attól még nem leszel rosszabb ember Isten színe előtt.
Egy ateista
Ne azert varj vele, mert akkor majd Isten minden csupa jokat meg fog adni neked, mert akkor csalodni fogsz.
De ha elveszited hazassag elott, akkor sem fog Isten egesz eletedben uldozni, mert nem tartottad meg.
Ez amugy mindenkinek a sajat dontese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!