Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Ha véradáson voltam és ha van...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha véradáson voltam és ha van valami bajom akkor kiértesitenek engem? De ha van valami bajom akkor nem is adhatnék vért?

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 14:36
 1/9 anonim ***** válasza:
CSak akkro szabad vért adni, ha semmiylen betegséged nincs.
2009. szept. 22. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha adhattál vért, ergo nem volt eddig ismert ok amiért ne adhattál volna, akkor a levett mintát bevizsgálják, és ha valami rendellenességet találnak akkor kiértesítenek.

Viszont a hozzád legközelebb lévő vérellátóban illetve, ahova tartozol, de talán bármelyikben, ha kéred kiadják az eredményt. Csak be kell menned érte és elkérni.

2009. szept. 22. 14:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kéne vért adnod,amikor tudod jól,hogy nincs semmi bajod.Persze valószinűleg megvizsgálják a véred,de nem fogják kiküldeni,hogy pl. vérszegény vagy.Ezt neked kell tudnod.Ha meg már régen voltál kivizsgáláson,akkor nem érdemes menni.
2009. szept. 22. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Szerintetek ha mondjuk AIDS-es valaki az kiderül illetve kiértesítik?
2009. szept. 22. 14:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen alaposan kivizsgálják az adott vért, minden szempontból. A véradás előtti kérdések (hogy tudatában vagy e valami bajodnak) arra jók, hogy ne csapoljanak le rólad feleslegesen vért, ha utána úgyse tudják felhasználni. Ha kiderül, hogy valami problémád van, akkor ki fognak értesíteni, ne aggódj.
2009. szept. 22. 15:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
a vért vizsgálják mielőtt bárkinek is beadnák és ha baja van a véradónak, akkor értesítenek. de miért nem az eü topikban kérdezed????
2009. szept. 22. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:
73%
Elsőre senkit nem csapolnak le! Levesznek egy nagyon minimálisat, azt megvizsgálják, és ha semmi problémát nem találtak akkor veszik le azt a mennyiséget amit szeretnének! Tehát ergo, hogy akkor nem is tudtál volna vért adni, hiszen ha vmi problémát észlelnek abban a kis mennyiségben amit először levesznek, akkor odaadják a papírt és javasolják, hogy fordulj orvoshoz!
2009. szept. 22. 15:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Az utolsónak: nem tudom, hogy voltál-e már vért adni, de ez nem így működik. Ha eljutsz odáig, hogy adhatsz vért, akkor először egy tasakba vesznek le 450 mililiter vért, majd ez után közvetlenül még két kis üvegcsébe is, amit majd a laborban vizsgálnak meg. És mint írtam, ha valami rendellenességet találnak, akkor értesítenek, de az eredményt, ha szeretnéd tudni pontosan a vércsoportod, rh-t, vagy azt hogy milyen fertőzéseid nincsenek akkor kérd ki az eredményt egy vérellátóban. 14:39-es voltam.

Üdv. G (24/F)

2009. szept. 23. 08:46
 9/9 anonim ***** válasza:

15:05-nek:

A vért bevizsgálják és az eredmény alapján eldöntik, hogy pontosan mire is használható. Majd a vért szétbontják alkotóelemeire és ezekből készül el az "új" vér, amit valaki megkap.

2009. okt. 21. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!