Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Hogyan vilagositsam fel a 10...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vilagositsam fel a 10 eves leanyomat?

Figyelt kérdés

a tegnap jott hozzam a lanyom h vilagositsam fel szexualis teren. Hirtelen nem tudtam mit mondjak csak annyit mondtam h majd legkozelebb mikor idom lesz. Ma reggel is kerdezte h most van idod s mondtam h nincs. Nem tudom mit mondjak neki pedig hazudni sem akarok mert kesobb ezek viszahatnak rea vagy rosz donteseket hoz

segitsetek h mit mondjak neki vagy beszeljem meg vele h meg 3-4 evet varjon

koszonom a valaszokat (segitsetek)

2009. máj. 26. 12:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

A felvilágosítást legkésőbb 8-9 évesen el kellene kezdeni, mert a legtöbb gyerek akkor kezdi el felfedezni a saját testét, utána pedig beindul a kamaszkor, a teste elkezd változni, a lányok vérezni (ami iszonyat megrázó lehet, ha nem tudja mi is az).

Szóval szépen mondj el neki mindent, ne szépítsd és ne is tedd félelmetessé. Az igazat mondjad, se többet, se kevesebbet. Meséld el a megtermékenyítést, a szexet, azt, hogy mi fog történni a testével, ha majd érni fog.

De vigyázz, ha valamit elkezdesz misztifikálni előtte, az tényleg károsan hathat rá később, ne okozzon majd neki törést, megalázottság, veszteség érzést, ha elveszti a szüzességét. Se ne legyen benne az, hogy a kicsi vagy a nagy mellek a jók, ne tabuként beszélj a mensziről se, egyáltalán semmiről.

2009. máj. 26. 13:06
 2/18 anonim válasza:
100%

nagyon jó könyveket lehet kapni, amikdirekt kiskamaszoknak szólnak.

én a helyedben vennék egyet, elolvasnám, és azután ülnék le beszélgetni vele. úgyis sok kérdése lesz, igyekezz őszintén válaszolni, és a végén add neki a könyvet, hogy olvasgassa, nézegesse.

2009. máj. 26. 13:13
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondja az első... Kereken, világosan, nyíltan, úgy, ahogy van, ködösítés és homály nélkül, egyenesen. Hidd el, ennél jobb megoldás nincs. Aki tisztában van a dolgokkal, azt aztán nem is lehet bevinni az erdőbe, hacsak ő maga nem akarja, hogy bevigyék.

Lehet, hogy ez neked kicsit kínos vagy szégyellős, de hidd el, neki is az a legjobb, ha túl tudsz lépni a pironkodáson, és tényleg a világ legtermészetesebb dolgaként tálalni neki mindent - elvégre valóban az is. :)

2009. máj. 26. 13:14
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Engem is 10 évesen világosítottak fel, mert nővérem akkor már 12 éves volt, és egyik barátnője már menstruált. Akkor anyu is leült velünk beszélgetni, volt egy könyve is. Mesélte, hogy változik majd a mellünk, a testünk, jön a menstruáció, stb. Bár a szexről konkrétan azt hiszem nem volt szó, ez elég kényes téma. Én sem tudom, hogyan kezdenék bele! Az is igaz, hogy minket anyu soha nem úgy nevelt, hogy korán kezdjük... Úgy érzem, átgondoltan, éretten kezdtünk neki a szexnek.

Sok sikert!

2009. máj. 26. 13:24
 5/18 anonim válasza:
100%
Szerintem fontos, hogy amikor felvilágosítod, ne csak a biológiai tényeket közöld vele, hanem a lelki oldalát is. Beszélj neki arról, hogy lassan abba a korba kerül, amikor nagyon fontossá válnak számára a fiúk, hogy ez természetes esetleg mesélhetsz neki az első kamaszkori szerelmedről. Aztán tényleg beszélj neki a testi változásokról, hangsúlyozd, hogy milyen gyönyörű lány és milyen szép nő lesz belőle, ez tényleg azért fontos, mert a lányok ebben a korban kezdenek el elégedetlenkedni a saját testükkel és bizonytalanná válnak.Fontos, hogy megerősítéseket kapjanak, hogy szépnek látják őket. Végül a szexről nagyon nehéz beszélni, biológiailag mondd el a tényeket, de semmiképp ne mondj olyanokat, hogy " de ez neked még nem lényeges, még úgyis sok időd van vele", mert tény,hogy még korai ezzel foglalkoznia, de olyanok a gyerekek, hogy, ha valamit ellenzel, látja, hogy félted tőle, akkor csak ki akarja próbálni. Inkább beszélj neki arról, hogy ez a felnőtt férfiak és nők szerelmének a beteljesülése, komoly kapcsolatban és egy életre meghatározó dolog. Nem tudom eddig hogy nevelted, remélem menni fog, bízz magadban, és örülj neki, hogy kérdezget, mert ha ügyesen kezeled, akkor kamaszkorában nem egy lázadó tini lesz, hanem esetleg barátnőként fog tekinteni rád, akiben megbízhat és bármiben tanácsot kérhet tőled. Szurkolok, hogy sikerüljön!
2009. máj. 26. 13:24
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

úgy, hogy az igazat mondod neki, nem kell köntörfalazni, szépen elmagyarázni neki azokat a dolgokat, amik érdeklik.

én is 7 évesen már mindent tudtam, és röhögtem a Bravo szerelem szex rovatán, hogy milyen buták a levélírók.

örülj neki, hogy téged kérdez, később ez az előnyére válhat, amikor lesz párkapcsolata, vagy amikor az iskolában terjengenek a hülyeségek a szexszel kapcsolatban, és ő tudni fogja mi az igazság.

2009. máj. 26. 13:25
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy elküldd!!!! A legrosszabb amit teszel, hogy nem mondasz igazat neki. Észreveszi, megérzi rajtad. A legnagyobb baj, ha hülyének nézik a gyereket, mert úgyis kiszámolja magának, hogy hülyeséget beszélsz. 2-3 év múlva meg csakazértis kipróbál ezt, azt, bármit. Aztán meg csak lesel, hogy 14 évesen már nem kell őt felvilágsítani.
2009. máj. 26. 13:35
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 évesen kaptam az anyukámtól egy nagyon jó felvilágosító könyvet, ilyen korosztálynak. Szerintem ez remek megoldás. Ezen felül amit még tudni akar a gyermeked azt nyugodtan megkérdezheti. De ott mégis a lényeg ugy van leirva, hogy egyértelmű számára és neked is könnyebség.

Pont tegnap láttam a Libriben ilyen könyveket, szerintem nagyon hasznos és nagy segitség a szülőnek-gyereknek egyaránt.

2009. máj. 26. 13:39
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

A jó könyvet én is jó ötletnek tartom. Vannak már ilyenek.

NEM A KÖZÉPKORBAN ÉLÜNK MÁR. És nehogy bénázz a könyvesboltban, A LÁNYODRÓL VAN SZÓ. Jobb, ha az eladótól direkt megkérdezed, hogy mit javasol erre a célra.

(Nehogy a felnőtteknek való könyvet vegyél neki, amiben a pozitúrákat ecsetelik, meg az orgazmus késleltetését, stb. stb. mert nem arra van szüksége!

Nem azért akarja tudni a dolgokat, hogy utána csinálja. És úgyis sok mindent hall az iskolában. De ő az anyukájától szeretné hallani a dolgokat, őszintén, nehogy a buta osztálytársaitól kelljen már tanulnia esetleg nagyon buta dolgokat erről. Most megalapozhatod azt, hogy megbízzon benned az elkövetkező 15-20 évben, vagy sem. Ha lerázod, soha nem fogsz tudni a lányodról majd semmit.

Sztem azt kell tudnia, hogy:

Majd hamarosan menstruálni fog, és hogy olyankor mi történik a nő testében? Miért van ez a menstruáció, és miből van a kisbaba. És hogy tudja, hogy mindennek majd csak felnőtt korban lesz szerepe, amikor megismeri majd a párját, azt a férfit, akivel már komolyak a szándékai, akivel majd nagyon szertik egymást.

Addigra ő is felnőtt nővé válik, és a párja is majd egy férfi lesz. Addig még lehetnek kis iskolás szerelmei, akikkel járhat, de azokkal nem történhet semmi ilyenféle dolog.

Nem árt megemlíteni, hogy van sok felnőtt bácsi, idősebb fiú, aki szívesen csinálná már ezt vele addig is, ezt a törvény is tiltja, és aki csak céloz is rá enyhén, azokat kerülje el nagy ívben, és senki nem nyúlkálhat a bugyijában, stb, stb.

Mielőbb ülj le vele, te keresd, ne várd meg, míg megint szólnia kelljen!

Üdv, Zed

2009. máj. 26. 14:01
 10/18 anonim ***** válasza:
33%
Add meg nekem az emailcímét!
2009. máj. 26. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!