Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » A nőgyógyásznak van titoktartá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nőgyógyásznak van titoktartási kötelezettsége?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és szeretnék lefeküdni a barátommal.Ha anyámmal megyünk a nőgyógyászhoz és már nem leszek szűz, kötelezhetem rá a nőgyógyászt ,hogy ne mondja el anyámnak?Nem szeretném ha megtudná mert kicsit konzervatív.Segítsetek...
2009. máj. 2. 22:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
igen !!!!
2009. máj. 2. 22:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Szval akkor nem mondhatja el anyámnak?
2009. máj. 2. 22:42
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Persze, hogy van titoktartási kötelezettsége. Ha nem kérnéd meg rá, akkor sem mondhatná el, de ha megkéred, akkor meg főleg tartania kell a száját.
2009. máj. 2. 22:43
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Mint minden orvosnak, neki is titoktartási kötelezettsége van. Ha bemész a vizsgálatra, úgyis egyedül leszel a doktorral, ha jó fej, bármit megbeszélhetsz vele. Egyébként ilyen nagylányoknál, mint te is, nem tájékoztatják már külön a szülőt.
2009. máj. 2. 22:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Fuh akkor megnyugodtam köszike a segítséget...
2009. máj. 2. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:
76%
négy gyermekem van 17-26ig,de nagyon szomorú lettem volna ha nem tudhattam volna az ilyen "eseményekről".Ha nem is előre,de másnap elmondták,és ez így volt jó.Orvoshoz kisértem őket,vagy idővel én írattam fel a gyógyszerüket,persze ki is váltottam.Legyél őszintébb édesanyádhoz, hidd el megéri,és gondolom megérdemli
2009. máj. 2. 22:50
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
nem minden anyuka ilyen megértő és toleráns mint ön ! :)
2009. máj. 2. 23:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

17 vagy, szal csak a nőgyógyászodtól függ, mivel te még csak minor vagy. Ha jövőben mész akkor már kötelezi a titoktartás.

Amugy anyudnak rosszul eshet...úgy fogja érezni, h nem bízol benne.

2009. máj. 2. 23:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem vizsgálat után simán behívta apukámat (mert vele vagyok jóban) és elmondta ugyanazt amit nekem kettesben... Szóval akkor gondolom orvosa válogatja. Én is 17 múltam. Sőt még alá is kellett valamit írnia a fogamzásgátlóhoz. Csaktudd, ilyen is van, hátha ilyen orvossal futsz össze te is. :)
2009. máj. 3. 00:35
 10/11 anonim ***** válasza:

18 éves kor alatt az orvosnak tájékoztatási kötelezettsége van a szülő felé! Tehát lehet, hogy a vizsgálatkor kiküldi anyukádat, de utána behívhatja és elmondhatja neki, amit neked is! Erre a legjobb megoldás, hogy ne anyukáddal menj el! Ez minden orvosra vonatkozik, a nőgyógyászra is!

Sokan dobálóznak itt olyanokkal, hogy titoktartási kötelezettsége van, de amíg be nem töti az illető a 18-at, addig a szülője felelős mindenért, és kötelessége tudni minden orvosi beavatkozásról és vizsgálatról!

2009. máj. 3. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!