Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Szerintettek bun az, hogy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintettek bun az, hogy megszakitasz egy terheseget?

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 16:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha nem volt rá különösebb egészségügyi indok (pl. súlyosan genetikai beteg baba), akkor az én véleményem szerint igen. Lehet, hogy azért gondolom így, mert orvosis vagyok, és nagyobb a tudásom a témával kapcsolatban, mint egy laikusnak. Pont ezért nem mennék nőgyógyásznak, mert nem tudnék egy teljesen egészséges magzatot abortálni.
2011. aug. 2. 16:29
 2/16 anonim ***** válasza:

Engem belekényszerítettek egy ilyenbe, pedig szerettem volna a babát.

Úgy gondolom, ha az ember anyagilag megteheti, és értelmileg kész rá, nem szabadna hagyni, hogy elvetesse a babáját, de ugyan, ki tudja megmondani, hogy mikor áll készen valaki agyilag egy gyerekre?

Ha 15-18 évesen esel teherbe, nem bűn.

2011. aug. 2. 16:30
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
nem bűn...bár mindenki máshogy fogja fel ezt a dolgot...ha bűn lenne nem csinálnák meg az orvosok...a törvénykönyvben is csak az van leírva h akkor bűn ha mondjuk van egy nőgyógyász ismerősöd aki otthon, nem rendelőben vagy nem annak keretein belül hanem baráti segítségként piszkál be...na az már bűn, az emberölésnek számít...inkább csak a lelkiismerettel kell megvívni a harcot. Ha védekeztetek és úgy csúszott be akkor semmi okod aggodalomra, de ha nem védekeztetek akkor vess magadra.
2011. aug. 2. 16:31
 4/16 anonim ***** válasza:
68%
Én nem tartom bűnnek. Egyéni meglátástól függ, de a jog sem tekinti bűnnek, szóval jogilag sem az.
2011. aug. 2. 16:36
 5/16 Dottorre ***** válasza:
80%
Sokkalinkább tartom bűnnek, ha valaki úgy tart meg gyereket, hogy esélye nincs felnevelni. Vagy kocsmába hordja a gyerekét, és ott nő fel a gyerek. Vagy lopni, csalni, hazudni tanítja.
2011. aug. 2. 16:37
 6/16 anonim ***** válasza:
54%
ugyanúgy gondolom,mint az első,nekem az öcsém tanul az orvosin,így többet tudok,és semmilyen korosztály sem kivétel, a 13-16 éves korosztálynak meg nem kell szexelnie és meg van oldva,mert ha elég érettnek és felnőttnek érzik magukat a szexhez, akkor a következményekért is vállalják a felelősséget
2011. aug. 2. 16:38
 7/16 szamo77db ***** válasza:
33%

Igen, bűn! Nagy bűn! Gyilkosság! Tudod, az én anyám 5x volt terhes, de csak engem szült meg! Az első spontán el-

ment, a 2. voltam én. És utánam még HÁROM kistesómat

gyilkoltatott meg! Oda jutottam, hogy senkim nincs! Ok,

ha megerőszakoltak, rendben. Vagy súlyos rendellenességet

észlelnek a babánál! Mindenki meghalt már a családban, itt

vagyok egyedül a 77 éves apámmal. Senkim nincs! Utánam egy

kislányt gyilkoltatott meg az a szemétláda! Most lenne egy

kb. másfél évvel fiatalabb kishúgom! Az anyám öngyilkos lett, itt maradtunk az apámmal kettesben. De ha ő is el-

megy, a világon senkim nem lesz! Ne szakíttasd meg, hadd

éljen a baba! Később nagyon megbánhatod!

2011. aug. 2. 16:44
 8/16 anonim ***** válasza:
52%
NEM BŰN!! A sok okosra meg nem kell hallgatni.Inkább még amikor embrio akkor vetesd el minthogy utána dobd el magadtol miután megszülted.Egy gyereket fel kell tisztességben nevelni és ha ezt nem tudod neki megadni,az a bűn inkább(persze lehetőségeidhez képest)Amugy is ha vmi miatt nem akarod de mégis megtartanád azt a gyerek sínyli meg...
2011. aug. 2. 17:16
 9/16 anonim ***** válasza:

Én nem bűnnek mondanám. Ez teljes mértékben felfogás kérdése. Van aki nagyon ellenzi van aki nem.

Persze jobb lenne, ha nem lenne abortusz, de hát van.

Én azt gondolom, ha valaki nagyon fiatalon lesz terhes (14-16 évesekre gondolok itt főleg), abban az esetben érthető azért (bár a másik oldal, hogy ha sexelni tudott akkor vállalja a felelősséget, igen csak hogy azt is a baba sínyli meg).

Nem kéne ezen gondolkozni sokaknak, ha kicsit figyelnének a védekezésre az emberek, de lassan mondhatni azt is a gyerekek.

2011. aug. 2. 17:55
 10/16 anonim ***** válasza:

Arra senki sem gondol hogy meg is lehet szülni a gyereket és örökbe adni???Nagyon sok pár van akinek nem lehet gyermeke, így a baba is élne és szerető szülőknél nőne fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24L

2011. aug. 2. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!