Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen betegségeket lehet elkapni orális szex során?
persze, hogy odavissza működik. lánytól el lehet kapni, ha te elégíted ki orálisan, és ha ő téged, akkor is. HPV-t például, és ahhoz nem kell hámsérülés, illetve a hámsérülés dolgot ne úgy képzeljétek el, hogy egyenlő a sebekkel. Ezek alig látható repedések, még csak nem is véreznek, a vírusnak viszont pont elég, hogy átkerüljön.
A száj körül elfertőződő chlamyidia se egyszerű történet, ilyen volt az ismeretségi körben egy sráccal.
Kedves előző: ha tényleg voltak a környezetedben ilyen esetek, és ha tényleg orvosi tény, hogy adott esetben oda-vissza meg van az esély a fertőzésre orális szex során, akkor igencsak elgondolkodtató a válaszod, szerintem ez nem is annyira közismert dolog... Sokan -és eddig én is- arra gondolnak, hogy ha kielégít a csaj orálisan egy pasit, akkor a lány elkaphat a férfitól fertőzést, de a férfi nem, hacsak nem vérzik a lány fogínye, vagy más szájsérülése van hölgynek, de szavaid szerint EGYENLŐ az esély egy adott helyzetben, tehát ha a pasi van kényeztetve, ezek szerint ő épp olyan eséllyel kaphat a lánytól fertőzést - ez nekem eddig új, MÁRMINT AZ ESÉLYARÁNYOK, de lehet, hogy igazad van, és örülök, hogy felhívtad a figyelmemet, mert most már lesz alapja, hogy egy orvost is megkérdezzek erről.
Egyébként olvastam több forrásból is ,hogy rengeteg olyan fajta nemi úton terjedő, betegségokozó mikroorganizmus létezik, melyek -főleg férfiakban- évekig, vagy egész életre tünet nélkül vannak jelen... tehát még csak nem is tudja sok pasi, hogy hordoz valami "kis aranyos" vírust, gombát... a humán papilona se okoz tüneteket férfiakon? És nőkön? Vagy ez egyénfüggő, ill. immunrsz.függő?
Köszi még egyszer válaszod! :-) (Esetleg te, vagy másvalaki az újabb kérdéseimre is válaszoljon, légyszi'! :) Köszönöm.)
válaszolok én szívesen, bár nagyjából úgy látom, csak azt emészted, amit leírtam :) pedig ha belegondolsz, teljesen triviális, igen, oda-vissza megy a dolog. a HPV ügyben, én pontosan lánytól kaptam el a fertőzést, aki orálisan kényeztetett, és semmilyen seb nem volt a szájában. mondom, a sérülésnél, sebnél ne vérző sebekre gondolj, itt mikro (vagy mittomén) hámsérülésekről van szó, kis dörzsölés, horzsolás, és máris ott a terület, ahol a vírus behatol a véráramba, és hogy én megkapjam, ahoz is elég a kb negyedórás orális action, és hogy esetleg valahol jobban kidörzsölődik a bőr. megkaptam a fertőzést, orvosi papírom van róla, dokit kérdeztem, hogy HPV-e, azt mondta, 90% hogy igen (condilloma kiütést okoz), vérvizsgálaton 5ezerért megmondják, de tökmindegy mert nem lehet vele semmit csinálni.
személyszerint a véleményem, hogy a jövő AIDS-e a HPV, bár a kimenetele nem halálos, de lányoknál méhnyakrák kockázatát jelentősen növeli. férfiakon csak tenyészik, meg szemölcsöket okoz, amiket ki lehet írtani egy elég durva savas gyógyszerrel, elég fájdalmasan. ellenszere nincs, pár év alatt eltűnik, néha meg nem, ez immunrendszerfüggő. a durva végkövetkeztetés az, hogy elvileg aki igazán óvatos, annak gumiban kéne orált... hát reméljük ez az idő nem fog eljönni, csak hát 1982 előtt (amikor nem ismerték az AIDS-et), akkor meg nagyjából az hangzott hihetetlennek, hogy betegségek ellen húzzanak gumit...
Akkor szerencsés vagyok, bár "normál szexre" eddig mindig használtam gumit, de orálra sosem...
Apropó, és az orál oda-vissza fertőzéshez képest milyen eséllyel lehet fertőzést kapni pusztán csókolózással? Hiszen hámsérülés/"mikroseb" elég az orálnál a fertőzéshez -ahogyan kifejtetted, kedves előző-, bár a hímvesző húgycsőnyílásán továbbítódhat a lány sérült szájszervi hámjáról egy mikroorganizmus, és hát a húgycsőnyílás lényeges nyílás egy hámsérüléshez képest, ezért gondolom, csókolózás során sokkal kisebb az esély fertőzésre, hacsak nem ténylegesen látható vérzés, vagy gyógyuló seb, vagy rossz fogak vannak MINDKÉT "közreműködő" szájában.
Jól gondolom, hogy ha csak "mikrosérülés"/hámsérülés van mindkét partner szájában, akkor sokkal kisebb a fertőzésveszély csókolózáskor, mint orálnál egy szájszervi hámsérülésnél? És mi a helyzet, ha csókolózáskor csak az egyik szájában van mikrosérülés ill. gyógyuló/vértő seb?
Sorry, hogy én váltam a kérdezővé! :))) De legalább nem off-olok, hiszen a kiinduló kérdést "ragoztam tovább" újabb kérdéseimmel. :)
És köszönöm az eddigi válaszokat. :D
fogalmam sincs az esélyekről, én olyat még nem hallottam, hogy valaki szájról szájra kapott volna HPV-t, pedig amikor elkaptam, akkor azért az ismeretségi körömben pár emberről kiderült, hogy sorstársak vagyunk ezzel a fertőzéssel, és megbeszéltük a dolgokat. én száj környékére elkapott chlamidiáról hallottam, amit a srác a lány kin.yalásakor kapott el, de az viszon nem vírus, hanem baktérium, így máshogy viselkedik. úgyhogy ennyire nem értek hozzá, hogy azon a helyen kell-e elkapnod, ahonnan továbbadod. egyetlen dolog amit tehet az ember, hogy tényleg igyekszik nem fűvel-fával, vagy legalábbis ellenőrzött forrásból, de ez is ilyen kutyaharapást szőrivel, elég, ha valaki az össz két szexpartnere közül csak egytől kapott HPV-t, és tovább is adhatja...
egyébként hogy árnyaljam a képet, amikor kiderült a fertőzésem, akkor komolyabb kapcsolatom volt, pár hónapja, akivel nem használtunk gumit, természetesen szóltam neki, hogy mi a helyzet (nem könnyű beszélgetés az ilyen, h figyelj, nemibeteg vagyok egy ideje :)), elment nőgyógyászhoz, és benne nem mutattak ki semmit, pedig nem 1szer cuccoltam meg natúr... akitől elkaptam, az viszont ilyen csak az nem aki nem akarja lány volt. nem érte meg :)
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!