Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Önbizalom növelése? Hogyan?
nekem elég alacsony az önbizalmam, de próbálkozom növelni és eddig egész jól ment. a módszerem az, hogy azt mondogatom magamnak, hogy menni fog, és ha nem sikerül, akkor meg le kell sz-rni.
nem szabad beleesni az önbeteljesítő jóslat hibájába, amikor azt mondogatod hogy úgyis elrontod, úgyis sz-r lesz, mert akkor az is lesz, és lám beteljesült, amit vártál.
pl. szóbelin, amikor mindenki habog meg pirul, akkor úgy megyek be, hogy azt gondolom: lesz-rom, most vagy soha, beleadok mindent, abból baj nem lehet. mindenki azt hiszi, hogy mekkora önbizalmam van, holott nem, csak addig mondom magamnak, hogy jó vagyok, amíg el nem hiszem.
Hmm. Hát történt egy két dolog és már nem tudom hogy én most tényleg önbizalom hiányos vagyok e vagy ezt csak én látom így és inkább "hülye" vagyok.
De akármelyik itthon most nap mint nap fát vágok, attól tök jól érzem magam. Legalább valami hasznosat csinálok meg leköti az agyam. Igazából ez a legfontosabb hogy néha kitudd kapcsolni az agyad és feltöltődj. Amennyire én látom ez legtöbbször ebből ágazik ki, hogy nem tudja hogy kezelni a stresszt, néha ki kell kapcsolni.
Szóval esetleg csinálj valami fizikai munkát. Ja illetve még annyi hogy azért környezeted is elég romboló hatású lehet, most nem tudom veled mi van. De nekem pl meghalt apukám na ahhoz semmi közöm nem volt azt mégis :O ........ .
Vagy esetleg kis korod óta cseszted anyukád, nem véletlenül büntetik MÁR ha észreveszik egyáltalán. Ergo ne feltétlen magadban keresd a hibát, hanem hibáztasd az akárkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!