Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme van és hogy néz ki egy körülmetélt farok?
Figyelt kérdés
2011. jún. 8. 20:38
2/15 anonim válasza:
Orvosi vagy vallási értelme van.
3/15 A kérdező kommentje:
Az orvosit értem, de a vallásit nem. Szimplán tradícióvá vált vagy van valami "normális" oka is?
2011. jún. 8. 20:45
4/15 anonim válasza:
A vallási oka is valójába orvosi. Ugyanis a régi izraeli körülmények között, így lehetett könnyebben tisztán tartani.
5/15 anonim válasza:
Izrael éghajlata miatt lett szokás. Meleg van, bepállik a fityma, ez fertőzésveszélyes. Aztán ez átment vallási dologgá.
6/15 A kérdező kommentje:
Ó, értem. Köszönöm a választ!
2011. jún. 8. 20:49
7/15 anonim válasza:
Igen, de sajnos félrenyomtam és csak félhasznosnak értékeltem a válaszod, bocsi:(
9/15 anonim válasza:
Természetesen higiéniai okai is vannak (pl. Amerikában sok nem izraelita is megcsináltatja a körülmetélést), de a zsidó vallásban azért kötelező, mert ez kötelező (akárcsak a kóserság és a többi) a Biblia szerint. A Biblia szent irat, és nem azért tartják be ezeket az előírásokat, mert higiénikusabb, vagy egészségesebb, és nem is innen származnak ezek a szabályok (hanem, mint minden vallás szerint Istentől).
Vagyis, akik vallási okokból csinálják, azok nem a higiénia miatt teszik.
10/15 anonim válasza:
kérdezd meg erről a nagyorrú bibsiket...
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!